SAS overvejer at flytte del af flyflåde væk fra Skandinavien

Formanden for personaleforeningen, CAU, forudser, at det koster danske arbejdspladser.

Biligere arbejdskraft i andre lande, kan flytte arbejdspladser væk fra Danmark og resten af Skandinavien. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

SAS overvejer at rykke en del af flyflåden til et land uden for Skandinavien for at sænke omkostningerne.

På den måde kan flyselskabet etablere baser med lokalt ansatte piloter og stewardesser - ligesom konkurrenterne Norwegian og Ryanair har gjort det.

SAS fortæller om planerne på deres intranet, som DR Nyheder er i besiddelse af.

I meddelelsen står der, at SAS vil forsøge at reducere sine omkostninger blandt andet ved at 'operere på nye måder inklusiv en mulig åbning af en AOC (base, red) udenfor Skandinavien'.

Bekymring hos de ansatte

Planerne vækker bekymringer hos Christa Ceré, der er formand for den danske personaleforening, CAU, der organiserer 80 procent af de ansatte i SAS-kabinerne, hvilket svarer til cirka 1000 medarbejdere.

- Eftersom det handler om at reducere omkostningerne, må man gå ud fra, at man kan finde billigere løsninger udenfor Skandinavien, og det er stærkt bekymrende. Vi kan miste arbejdspladser og blive presset overenskomstmæssigt til der, hvor vi ikke kan være med, siger Christa Ceré.

Overvejelserne indgår i en såkaldt strategisk opdatering, som SAS-ledelsen planlægger at præsentere i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet den 13. december.

Pressechef i SAS Danmark Miriam Skovfoged siger i en kommentar til DR, at hun kan bekræfte, at SAS ser på en strategisk opdatering/plan for at reducere omkostningerne fremadrettet. Men at selskabet ikke har yderligere kommentarer.

Facebook
Twitter