Saxo Bank skaber utryghed

Navngiven kunde stiller nu spørgsmål ved Saxo Banks metoder. Han føler sig utryg.

Saxo Bank er under beskydning. Her ses bankens nye hovedsæde på Philip Heymans Allé i Tuborg Havn, Hellerup. (Foto: Christian Ringbæk © Scanpix)

Kombinationen af rådgivning og nøje overvågning af handlesmønstre hos de enkelte kunder, får nu en navngiven kunde i Saxo Bank til sætte spørgsmålstegn ved Saxo Banks metoder, skriver dagbladet Børsen.

Kunden, Thomas Bülow, har spekuleret i valuta på Saxo Banks handelsplatform SaxoTrader - og tabt et sekscifret beløb. Han har taget kontakt til en advokat for at undersøge mulighederne for at gå rettens vej.

Thomas Bülow, der er direktør i en lille medicovirksomhed, BL Medical i Jyllinge, forklarer, at valutahandlerne ofte blev til, efter han havde haft direkte kontakt med Saxo Bank, som hele tiden gav ham rådgivning i, hvilke valutakryds der var interessante at investere i.

- Min kontaktperson i banken kontaktede mig, ligesom jeg kontaktede ham. Han forklarede mig mange gange, at det nok skal være muligt at indhente det tabte. Og jeg har i høj grad handlet på hans anbefalinger, fortæller Thomas Bülow.

Erkender rådgivning

Utrygheden ved at være kunde i Saxo Bank fik i fredags Thomas Bülow til at ringe til sin kontaktperson i Saxo Bank og optage samtalen. Dagbladet Børsen er i besiddelse af optagelsen med den timelange samtale, hvor den pågældende ledende medarbejder i Saxo Bank helt åbent erkender, at Thomas Bülows investeringer er sket på baggrund af rådgivning fra Saxo Banks side.

- Det, vi har lavet over for dig, må beskrives som rådgivning, forklarer den pågældende ledende medarbejder, som er ansat i Saxo Banks afdeling Sales Trading - Nordic Region.

Hos Thomas Bülow er utrygheden blandt andet også opstået, efter at dagbladet Børsen kunne afsløre, at Saxo Bank registrerer kundernes adfærd allerede fra det øjeblik, interesserede downloader SaxoTrader i en demoversion.

- På den ene side rådgiver banken mig til at handle, og samtidig er banken min modpart i handlen. Det er ganske utrygt, siger Thomas Bülow.

Indrømmer brug af registrering

For halvanden uge siden afviste Saxo Banks ene stifter, hovedaktionær og direktør Lars Seier Christensen at registreringerne af kundernes adfærd på SaxoTrader bliver brugt over for kunderne senere.

Men i den båndede samtale med Thomas Bülow, siger den ledende Saxo Bank-medarbejder:

- Det er rigtigt, at vi registrerer kunder fra de kommer ind og handler fra demoplatformen. Men det er i høj grad for, at vi skal kunne rådgive dem rigtigt.

Facebook
Twitter