Saxo-stiftere truer med evig tavshed

Efter Finansrådets kritik truer Saxo Banks to stiftere med aldrig mere at udtale sig til pressen. Det siger pressechefen i banken til dagbladet Børsen.

(Foto: © Torben Åndahl, Scanpix)

Saxo Banks to stiftere, hovedaktionærer og direktører, Lars Seier Christensen og Kim Fournais overvejer tilsyneladende at blive tavse overfor offentligheden.

- De vil muligvis aldrig mere vil udtale sig til pressen, siger Kasper Elbjørn, der er pressechef i Saxo Bank ifølge dagbladet Børsen.

- De har ikke lyst til at udtale sig mere, siger Kasper Elbjørn.

Den bombastiske udmelding kommer efter at Saxo Bank blev mødt af en sønderlemmende kritik af Finanstilsynet.

Urent trav

Kritikken gik blandt andet på, at Saxo Bank systematisk har overtrådt lovgivningen omkring investorbeskyttelse.

Samtidig står det klart, at banken ifølge Finanstilsynets opfattelse har forbrudt sig mod "Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme" i et sådan omfang, at tilsynet nu har anmeldt banken til Bagmandpolitiet.

Undersøgelse på vej

Dertil kommer, at Finanstilsynet nu tvinger Saxo Bank til at iværksætte og betale en uvildig undersøgelse, der skal klarlægge, om banken i strid med loven har spekuleret økonomisk mod bankens egne kunder - såkaldt front running.

Ifølge pressechef Kasper Elbjørn vil ingen i Saxo Bank stille op til interview og besvare spørgsmål i relation til Finanstilsynets hårde kritik af banken.

Herefter tavshed

- Vi har udtalt os i de to holding-statements, vi har sendt ud i sidste uge. Og vi har ikke mere at sige til den sag, siger Kasper Elbjørn.