Scandlines meldes til politiet

Forbrugerombudsmanden har meldt Scandlines til politiet. Det er nemlig forbudt at indrykke tilbud i reklameblade, som kunden skal klippeud og aflevere ved kassen for at opnå rabatten.

Forbrugerombudsmanden melder Scandlines til politiet for ulovlig markedsføring. (Foto: Hans Frederik © DR Regionalen)

Det er forbudt at indrykke tilbud i reklameblade, som kunden skal klippe ud og aflevere ved kassen for at opnå rabatten. Forbrugerombudsmanden har nu politianmeldt Scandlines Danmark A/S for at bruge denne type markedsføring. Det skriver forbrugerstyrelsen.

Scandlines Danmark A/S havde i sit reklameblad ”Sejl & Shop” i perioden november 2006 til januar 2007 tre annoncer med rabatkuponer til køb af cognac, cava og whisky. Forbrugerombudsmanden gik ind i sagen, efter han havde modtaget en klage over bladets rabatkuponer.

Brud på markedsføringsloven

Forbrugerombudsmanden mener, at Scandlines har overtrådt markedsføringslovens § 10, der forbyder erhvervsdrivende at give rabat ved brug af mærker, kuponer eller lignende forud for køb af en vare. Derfor har han nu bedt politiet om at efterforske sagen.

Højesteret forbyder metoden

Det er ikke første gang, at den slags sager ser dagens lys. Højesteret afsagde i oktober 2007 dom mod et advokatfirma, som i flere aviser havde indrykket annoncer med kuponer, der gav rabat på boligrådgivning. I dommen fastslås det, at reklamering med rabatmærker strider mod markedsføringsloven.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter