Schweizisk storbank accepterer milliardbøde for rentefusk

Schweiziske UBS har indgået forlig med de amerikanske myndigheder og accepteret en bøde på 3,7 milliarder kroner for at fuske med den ledende rente, Libor.

UBS har indgået forlig med de amerikanske myndigheder, erklæret sig skyldig i rentefusk og accepteret bøde på 3,7 mia. kr.

En af verdens største banker, den schweiziske UBS, har indgået forlig med de amerikanske myndigheder og erklæret sig skyldig i at fuske med en ledende rente. Banken har accepteret en bøde på 3,7 mia.

Det oplyser banken onsdag morgen ifølge nyhedsbureauerne Thomson Reuters og Bloomberg.

Flere bøder på vej

Resten af onsdagen ventes også Citigroup, JPMorgan, Barclays og RBS at indgå forlig omkring alvorlige lovbrud, skriver Bloomberg.

- Opførslen blandt et lille antal ansatte har været uacceptabel, og vi har foretaget passende disiplinære tiltag, skriver bestyrelsesformand Axel Weber og adm. direktør Sergio Ermotti i en meddelelse til Reuters.

Afgørende for lån i hele verden

Libor-renten er den pris, bankerne betaler for at låne penge af hinanden. Den fastsættes af op til 20 ledende pengeinstiutter, som indberetter, hvad de hver især har kunnet låne til på de internationale kapitalmarkeder.

Når Libor-renten er så vigtig, skyldes det, at den bruges til at fastsætte rentesatser på lån over hele verden og samtidig også kan være afgørende for udbyttet på spekulative investeringer i såkaldte Derivater.

Facebook
Twitter