Se, hvad du kan tjene med din uddannelse

Der er stor forskel på, hvilke uddannelser der på sigt giver fleste penge mellem hænderne.

Det har stor betydning for pengepungen, om man læser erhvervsøkonomi på CBS eller humaniora på Københavns Universitet.

10 år efter at erhvervsøkonomerne er begyndt på deres uddannelse, tjener de i gennemsnit langt mere om måneden, end hvad humanister kan forvente at få ind på lønkontoen.

Har man læst dansk, engelsk, historie eller filosofi går man i gennemsnit glip af 29 procent i løn i forhold til dem, som har taget en erhvervsøkonomisk uddannelse, viser en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden.

I grafikken over artiklen kan du på baggrund af tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet selv se, hvor din uddannelse eller kommende uddannelse er placeret rent indkomstmæssigt per måned, når der måles 10 år efter endt uddannelse.

Vær dog opmærksom på, at fordi der måles over 10 år, så er det langt fra alle uddannelser, som der findes løn- og ledigstal for.

Hvis din uddannelse ikke er på listen, kan der være tale om en nyere uddannelse, eller at Uddannelses- og Forskningsministeriet ikke har nok specifikke data for uddannelsen.

uddannelseszoom.dk kan du finde flere oplysninger om den enkelte uddannelser og jobmulighederne bagefter.

Artikel og grafik er ændret kl. 11:30. Tidligere fremgik "andel af ledige" af grafikken baseret på et forkert udtræk. De korrekte tal fra Uddannelseszoom vedrørende ledighed er nu tilføjet grafikken.