Sejr til Skat: Kasi-Jesper taber omstridt skattesag

- Fuldstændig som frygtet stadfæster Landsskatteretten stort set alle Skats afgørelser, skriver Jesper Kasi Nielsen på sin Facebookprofil.

Jesper Kasi Nielsen startede for flere år siden et voldsomt opgør med Skat, som han anklagede for alvorlige fejl og brud på retssikkerheden i behandlingen af hans skattesag, (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Smykkerigmanden Jesper Kasi Nielsen har tabt en omstridt sag til Skat i Landskatteretten.

Det skriver Jesper Kasi Nielsen på sin Facebook-side.

Jesper Kasi Nielsen indbragte sagen for Landsskatteretten, da Skat ville beskatte ham personligt af 163 millioner kroner i perioden 2007-2011. Langt størstedelen handlede om Jesper Kasi Nielsens sponsorudgifter til fodboldklubben Brøndby og håndboldklubben AG København.

Sagen om Kasi-Jesper
  • Sagen, der startede i 2011, drejer sig om hvorvidt Jesper Kasi Nielsens sponsorater af fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København var personlig hobby eller forretning.
  • Striden førte til, at Skat i 2012 indefrøs stort set hele rigmandens personlige formue. Og kort efter gik håndboldklubben AG København, som Jesper Nielsen var medejer af, konkurs.
  • I løbet af sagen truede Skat bl.a. med at gå personligt efter Kasi-Jespers mor og søster, hvis ikke han betalte en milliongæld i skat. Skat sendte i 2013 en personlig undskyldning, hvor man bl.a. kaldte behandlingen af ham for stærkt kritisabel, ulovlig og helt utilstedelig.
  • 24. sept. 2014 fik sagen konsekvenser for fire medarbejdere i Skat. To blev flyttet til andre stillinger, mens to fik reprimander.

- Vi har nu modtaget Landsskatterettens kendelser, der - fuldstændigt som frygtet - stort set stadfæster alle Skats afgørelser. Landsskatteretten har i kendelserne kun i begrænset omfang refereret vores argumenter, ligesom Landsskatteretten i sin begrundelse helt har undladt at forholde sig til flere af vores centrale argumenter, andre af vores argumenter har de kun forholdt sig til i ultrakorte vendinger, skriver Kasi-Jesper på sin Facebook-profil.

Rigmand kæmper videre

Sagen er blevet voldsomt debatteret, fordi Jesper Kasi Nielsen for flere år siden startede et voldsomt opgør med Skat, som han anklagede for alvorlige fejl og brud på retssikkerheden i behandlingen af hans skattesag, blandt andet blev der startet tjenestemandssager med flere skattemedarbejdere.

- Det virker som om, det er fuldstændigt ligegyldigt, hvad vi havde sagt, og vi kan bare konstatere, at alt åbenbart fortsat er tilladt i Skat, og at ingen tager skatteministerens ord om retssikkerhed bare en smule alvorligt. Og hvad skulle nu få Skat til at ændre deres adfærd, da den ifølge Skats egen klageinstans åbenbart er helt legal og uden konsekvenser for Skat, spørger Jesper Kasi Nielsen.

Skat mener, at sponsoraterne reelt handlede om at pleje Jesper Kasi Nielsens private interesserer, og at de derfor skal beskattes med 42 procent som maskeret udbytte. Det skriver Jyllands-Posten.

SKAT bliver ved – høring i landsskatteretten uden et eneste opklarende spørgsmål er endt i.. ingenting!Efter alle de...

Opslået af Jesper Kasi Nielsen på 17. januar 2016

Men sagen er ikke slut her. Kasi-Jesper har således mulighed for at indbringe Landsskatterettens afgørelse for domstolene. Og meget tyder på, at han vil gøre forsøget.

- Dagens gode nyhed: Vi kan nu få vores sag prøvet uden for Skats eget retssystem, hvor vi kan føre vidner. De skal simpelthen få lov at høre på alle de folk, der kan bevidne, at sponsoratet havde præcis den enorme selskabsmæssige værdi, som vi hele tiden har sagt. Og derefter skal det afgøres, hvorvidt deres skøn om, at sponsoratet ikke havde selskabsmæssig værdi, er holdbart, skriver Jesper Kasi Nielsen på Facebook.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få et interview med Jesper Kasi Nielsen. Han henviser blot til sin Facebook-profil.