Selskabet bag FCK overvejer at sælge Parken og to badelande

Fodboldholdet skal dog stadig spille på nationalarenaen, da selskabet vil leje sig ind hos mulig ny ejer.

I fremtiden skal DBU måske til at leje sig ind i Parken af en anden ejer end selskabet bag FCK (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Hvis du har rigeligt på bankkontoen, og du er stor fodboldfan, så kan det være, at du skal læse med her.

Selskabet bag F.C. København, Parken Sport & Entertainment A/S, går nemlig med konkrete tanker om at sælge det danske nationalstation.

Det skriver det i en selskabsmeddelelse.

Helt konkret vil de nu overveje at sælge ud af deres ejendomsportefølje. Lige nu har de Parken, de fire kontortårne ved PARKEN og Lalandia, som tæller de to Aquadomes med tilhørende centerfaciliteter beliggende i Rødby og Billund.

En eventuel køber kan dog ikke indrette ejendommene, som køberen har lyst til. Et eventuelt frasalg er nemlig betinget af, at Parken Sport & Entertainment A/S-koncernen kan leje sig ind.

Selskabsmeddelelsen melder dog til gengæld ikke noget om, hvorvidt et salg af Parken er betinget af, at det danske fodboldlandshold stadig kan spille sine kampe i parken.

Konkret skyldes udmeldingen, at selskabet bag F.C. København vil have flere penge i kassen.

- Det er afgørende for os, at vi finder de rigtige investorer eller partnere, så vi samlet set skaber de rette forudsætninger for fremover at udvikle både F.C. København og Lalandia.

- Vi ser fortsat stort vækstpotentiale i både Lalandia og FCK, og det kan vi skabe bedre mulighed for at forløse ved et helt eller delvist salg af ejendomsporteføljen, siger bestyrelsesformand Allan L. Agerholm til FCK's hjemmeside.

De to bygninger, der huser Lalandia, er også til salg.

Hårdt ramt af corona

De seneste år er selskabets gæld vokset støt. I 2019 var den nettobærende gæld lige under en milliard kroner, mens det et år senere var steget til næsten 1,4 milliarder.

I samme periode var egenkapitalen faldet med næsten 200 millioner kroner til lige over 650 millioner kroner. Selskabet bag blev nemlig ramt af den perfekte storm.

Feriecentrene Lalandia, arrangementer i Parken og fodboldoplevelser i Parken blev alt sammen lukket ned.

I alt blev omsætningen i Parken Sport og Entertainment næsten halveret i 2020 i forhold til 2019, og i alt blev FCK-selskabet ramt af et underskud på 229 millioner kroner.

Ved det seneste kvartalsregnskab fra 3. kvartal sidste år er egenkapitalen vokset en smule, men det er gælden også.

Et frasalg af selskabets ejendomme vil dog angiveligt kunne give rigeligt luft i budgettet. Ifølge selskabets seneste årsregnskab har man nemlig aktiver for over 2,8 milliarder kroner - hvor langt størstedelen af disse kan relateres til Parken Sport & Entertainments ejendomme.

Ekspert: Et anker i virksomheden

Ifølge Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut er det lidt af en nyhed, som selskabet bag FCK i dag har sendt ud.

- Hvis de vil sælge Parken, så er det en bevægelse væk fra det, der er en central i deres forretningsmodel. Det har været omdrejningspunktet for deres forretninger og et anker i virksomheden, siger han.

Han hæfter sig ved, at Parken Sport og Entertainment selv har meldt ud, at de vil frigøre midler til at udvikle både F.C. København og Lalandia. Og det vil et salg uden tvivl muliggøre.

Danske fodboldfans skal dog ikke frygte, at DBU og fodboldlandsholdet bliver spillet af banen af en mulig ny ejer.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at en eventuel ny ejer ikke vil have DBU til at leje sig ind. Det har en enorm brandingværdi, at det danske fodboldlandshold spiller der, siger Rasmus K. Storm.