Serbisk rengøringschef idømt fængsel i altan-sag

Østre Landsret fastholder dommen til den ene af to serbiske chefer, der havde rumænere boende på en altan.

En serbisk rengøringschef skal betale en erstatning på én million kroner til to rumænske rengøringsarbejdere, som boede på en altan i flere år. (Foto: DR © DR)

En serbisk rengøringschef er ved Østre Landsret idømt to års fængsel i en sag om grov økonomisk udnyttelse af to rumænske rengøringsfolk. Han skal desuden betale de to rumænere ca. én million kroner i erstatning.

Manden blev sammen med sin tidligere samlever dømt ved Retten i Helsingør i december 2014 for åger i den såkaldte altansag, fordi de to rumænere havde boet på en altan i næsten tre et halvt år.

Østre Landsret har stadfæstet dommen på to års fængsel til manden, mens sagen mod kvinden ikke er afgjort, fordi hun skal mentalundersøges.

Arbejdede ti timer om dagen

De to rumænske rengøringsarbejdere har fra maj 2009 til oktober 2012 gjort rent på flere offentlige institutioner i Rudersdal Kommune. De tjente 3-4.000 kroner om måneden, selv om de ifølge byretten arbejdede omkring 10 timer om dagen for de to serbere, der dengang var underleverandører til rengøringsfirmaet Forenede Service.

3F anmeldte sagen til politiet, som fik fjernet de to rumænere fra altanen.

Senere blev rumænerne ansat direkte af Forenede Service, men deres overenskomstmæssige løn gik ifølge anklageskriftet ind på bankkonti, som de to serbiske rengøringschefer havde oprettet og brugte til at dække egne udgifter, skriver Fagbladet 3F.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk