Serier trækker nye kunder til Netflix

Netflix scorer millioner af nye brugere med populære serier som 'Stranger Things' og '13 Reasons Why'.

Netflix fik i andet kvartal knap 6,8 millioner nye abonnenter. Analytikere havde forventet 6,73 millioner. (Arkivfoto) (Foto: MIKE BLAKE/Scanpix © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Nye sæsoner af hitserier som 'Stranger Things', 'Black Mirror' og '13 Reasons Why' har trukket flere kunder til Netflix.

I løbet af årets tredje kvartal er det blevet til 6,77 millioner nye abonnenter, skriver Reuters.

Netflix havde selv forventet 7 millioner nye abonnenter, mens analytikere regnede med 6,73 millioner.

I andet kvartal havde selskabet kun fået 2,7 millioner nye betalende brugere.

Det var væsentligt lavere end de 5,5 millioner brugere, som kom til i andet kvartal året før, og det var også under Netflix' egen forventning om 5 millioner nye brugere.

Omsætningen for tredje kvartal lander på omkring 35 milliarder danske kroner. I samme periode sidste år lå omsætningen på knap 27 milliarder kroner.

I løbet af fjerde kvartal træder både Disney og Apple ind på markedet for tv-streaming, og derfor kan Netflix forvente stor konkurrence i det marked, som selskabet på sin vis var med til at opfinde.

Netflix selv anerkender konkurrencen i et brev til sine aktionærer, som blev sendt ud sammen med dagens rapport.

- Selv om de nye konkurrenter har flotte titler, har ingen variationen, mangfoldigheden og kvaliteten som i det originalindhold, vi producerer rundt om i verden, skriver streamingtjenesten.

Tredje sæson af "The Crown" lanceret i november, og det samme gør Martin Scorsese-filmen "The Irishman'.

/ritzau/