Sidste uge slog rekord: Danskere tager bilen på ferie i år

Sidste uge havde vi årsrekord for kør-selv-ferie i Europa, lyder det fra udbyder.

Der er dømt bilferie til Sydeuropa for rigtig mange danskere denne sommer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix - Illustration: Morten Fogde Christensen DR Nyheder

Mens mange rejsebureauer og flyselskaber lige nu kæmper for livet efter katastrofale tal på bundlinjen, så er der en ferieform, som ser ud til at nyde rigtig godt af, at Europa begynder at genåbne for alvor.

Der er nemlig kommet særdeles godt gang i antallet af bilferier.

To af de største udbydere af arrangerede kør-selv-ferier til Europa - FDM Travel og Dansk Bilferie - fortæller, at salget lige nu ligger 30 procent over de travleste uger i januar og februar, der normalt er højsæson.

- Siden 1. juni, hvor tingene er åbnet op og restriktionerne er blevet færre, har vi haft utrolig travlt. Telefonen ringer hele tiden, og der er mange, som vil afsted nu, siger Lars Lyhne Jensen, der er kommerciel direktør og medejer af Dansk Bilferie.

Hos FDM Travel lyder en nærmest enslydende melding. I sidste uge solgte de 32 procent flere ferier, end de gjorde i uge 7 i 2019, som var den bedste uge det år.

For begge selskaber lyder det dog, at det samlede salg af bilferier stadig halter bagefter, når man sammenligner med 2019.

Det handler om frihed

Der kan være mange gode grunde til, at man vælger at pakke bilen og drøne af sted i stedet for at sætte sig op i en flyvemaskine.

For Tina Nisted Ekstrøm, der arbejder som selvstændig, er der særligt én ting, som har fået hende og familien til at fylde bagagerummet.

- Det handler meget om friheden og trygheden ved at køre i sin egen bil. Vi har set det seneste halvandet år, at der hurtigt kan ske rigtig meget, så hvis der pludselig sker noget, så kan man for eksempel vende om og køre hjem igen, siger hun.

Derfor er destinationen i år en campingplads i Provence i det sydøstlige Frankrig, og det glæder familien sig til.

- Vi har en søn på 12 år, som synes, at det er det bedste at cykle rundt på en campingplads og hygge sig, siger Tina Nisted Ekstrøm, der glæder sig til at trække stikket fuldstændigt.

Tina Nisted Ekstrøm og familien har valgt at droppe flyturen og drøne ned ad den tyske autobahn i stedet. ​

"Mere sikkert end at flyve"

En af dem, der allerede er drønet ned gennem Europa, er Henrik Lomholt, der sammen med sin hustru er på to ugers campingferie i Kroatien.

- Bilferien tiltaler os, fordi den har en stor grad af frihed. I de her coronatider føler vi det endnu mere sikkert end at flyve. Vi er i vores egen lille bobbel hele vejen ned til Sydeuropa.

Både Henrik Lomholt og hans hustru har fået første stik med en coronavaccine. Det er også en af grundene til, at de føler, at de stadig skal tage visse forholdsregler på deres sommerferie.

- Når vi rejser på denne måde, så kører vi i vores egen bil og sover i vores egen seng i vores campingvogn. Vi har vores eget sengetøj og gafler og knive, og så kommer vi ikke i kontakt med ret mange andre mennesker, med mindre at vi søger det.

Men er det ikke svært at agere i, hvad man præcis må og ikke må gøre i de lande, man besøger denne coronasommer?

Her har Henrik Lomholt dog også en løsning.

Helt konkret bruger han en app, som EU står bag. På appen Re-open EU kan man taste de lande, som man planlægger at køre igennem eller besøge på sin sommerferie. Herefter får man så svar på, hvilke restriktioner der gælder i de enkelte lande,

- Det har faktisk overrasket mig positivt, at det ikke kræver noget som helst - heller ikke tests - hvis man kører igennem Tyskland, Østrig og Slovenien, siger han.

Dansk Bilferie: Lysten er blevet forstærket i år

Hos Dansk Bilferie fortæller de, at kør-selv-ferier altid har været en populær rejseform for danskerne.

Der er dog flere grunde til, at mange danskere nu vælger denne rejseform, når årets sommerferie skal i hus.

- Lysten er måske blevet forstærket i år af corona, da mange gerne vil være lidt for sig selv. De har deres egen bolig i campingvogn, hvor de selv kan lave mad, og så er der god luft og god plads på campingpladserne, lyder vurderingen fra kommerciel direktør Lars Lyhne Jensen.

- Og så er der færre muligheder i år for at tage uden for Europa. Med bilen er du meget fleksibel - du kan tage af sted, lige når du vil, siger han.

FacebookTwitter