Sigtet i skattesag: Politiet kom myldrende og løb med min computer

Efter mere end 40 års ansættelse sluttede Svens karriere i Skat brat, da politiet i foråret anholdt og sigtede ham i sagen om svindel med udbytteskat for 12,3 mia. kr.

Den 31. marts i år arbejdede Sven hjemme. Da han har langt til kontoret i Høje Taastrup, har han fået indrettet en hjemmearbejdsplads, så han to dage om ugen kan sidde hjemme og behandle ansøgninger om refusion af udbytteskat fra udenlandske aktionærer.

Han er 67 år og ser frem til sin pensionering bare tre måneder senere. Men den dag sker der noget:

- De kom myldrende og løb med computeren og telefonerne og tog mig med til afhøring, fortæller han.

Det er blandt andet betjente fra bagmandspolitiet, der ransager lejligheden, hvor han bor med sin kone.

Betragter sig selv som syndebuk

Den mangeårige fagkonsulent i Skat er pludselig, må han sande, havnet som sigtet midt i nyere tids største svindelsag, hvor udenlandske bagmænd har snydt Skat for 12,3 milliarder.

Årsag: Han har flere gange gået i byen privat med en direktør fra et engelsk skattefirma, der i dag er mistænkt i den omfattende sag, der trækker tråde til Storbritannien, Belgien, Tyskland, USA og Dubai.

Politiet, fortæller han, mistænker ham for at stå i ledtog med svindlerne, hvilket han benægter. Selv mener han, at han er syndebuk for fejltagelser begået af ledelsen i Skat.

Med henvisning til de chefer i Skat, der for nylig blev frifundet af Kammeradvokaten, siger han:

- Tingene har det jo med at trille nedad. The shits rolls down, som man siger. Cheferne frikender man en efter en, og nu har de nået manden på gulvet. Altså nu kan de jo ikke komme længere ned.

Sven erkender i dag, at venskabet med direktøren i det engelske firma, der er ejet af Sanjay Shah, den hovedmistænkte i sagen, for svindlerne kan have handlet om at blive gode venner med ham, så han ikke fattede mistanke i forhold til, hvad de havde gang i.

Venskab gjorde blind

Men han afviser at have gjort noget forkert:

Hvis du skal være lidt bagklog, hvorfor tror du så, at direktøren han vælger, at mødes med dig?

- Det er et væmmeligt spørgsmål. Jeg ved det ikke, svarer han efter lang tids pause og fortsætter:

- Men jeg havde på intet tidspunkt indtryk af, at han var ude på at snyde mig, eller snyde på nogen måde. Men sådan kan det jo selvfølgelig godt se ud i dag. Det er klart.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har politiet haft Sven under observation i flere måneder frem til anholdelsen. Sven er ikke præcis klar over, hvorfor han er sigtet, men siger selv sådan her:

- Det eneste bud er jo, at de måske, anser mig for at have været medhjælper for Sanjay Shah. Måske tror de, at jeg har hjulpet Shah med at lave de her tilbagesøgninger.

Bagmandspolitiet ønsker på grund af den igangværende efterforskning ikke at kommentere sigtelsen mod Sven.

Facebook
Twitter