Sigtet skattemedarbejder sad i udbytteafdeling i Høje Taastrup

Menig HK-skattemedarbejder fra Høje Taastrup er sigtet i sag om milliardsvindel

En skattemedarbejder i Høje Taastrup er sigtet i sagen om fejlagtig udbetaling af mindst 9,1 milliarder kroner til udenlandske velhavere. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Det er en menig HK-skattemedarbejder i den afdeling i Skat, der behandler ansøgninger om refusion af udbytteskat, som Bagmandspolitiet har sigtet i sagen om svindel for mindst 9,1 milliarder kroner.

Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder over for DR Nyheder. Manden er nu hjemsendt, men var indtil for nylig ansat i den afdeling i Skat i Høje Taastrup, der behandler ansøgninger fra udenlandske aktionærer om refusion af udbytteskat.

Det er uklart, præcist hvad manden er sigtet for, og hvordan politiet betragter hans rolle i sagen, men ifølge en orientering givet af skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Folketingets skatteudvalg er manden sigtet for medvirken i den store svindelsag, hvor den britiske forretningsmand, Sanjay Shah, er en af de hovedmistænkte.

Mandens fagforening, HK, afviser at kommentere, og DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Bagmandspolitiet, den pågældende selv og hans advokat.

I august 2015 gik Skat ud med nyheden om, at bagmænd havde haft held til at uretmæssigt at få udbetalt 6,2 milliarder kroner ved blandt andet at indsende forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat.

Det beløb er siden vokset til 9,1 milliarder kroner, efter at Skat har haft lejlighed til at arbejde sig igennem de mange formodede falske ansøgninger om tilbagebetaling af dansk udbytteskat.

I årsrapporten fra marts erkendte Skat, at beløbet ventes at stige endnu mere. Ifølge Weekendavisen er statskassen blevet lænset for yderligere 2,5 milliarder kroner.

Ifølge Skat begyndte den formodede svindel i 2012 og fortsatte helt frem til august 2015, hvor Skat – blandt andet efter et tip fra de britiske skattemyndigheder – greb ind og lukkede hullet.

I november kunne DR Nyheder afsløre, at Bagmandspolitiet mistænker den 45-årige brite Sanjay Shah, som er bosat i Dubai, for at stå bag svindlen.

Facebook
Twitter