Sikke tømmermænd: Jeanettes hus har været til salg i 1592 dage

Jeanette Rasmussen og hendes daværende kæreste byggede hus på Østre Hovvej i Svinninge, men gik fra hinanden, og nu sidder de begge fast i huset, på hver deres måde.

Jeanette Rasmussen og hendes ekskæreste gik fra hinanden kort tid efter deres fælles hus var bygget færdigt. Det har nu været til salg i 1592 dage. (© DR Dokumentar: Sikke tømmermænd)

- Det er jo et rigtigt villakvarter, med stisystem til skole og indkøbsmuligheder og meget meget børnevenligt område. Så man regner jo med at man skal blive boende her for altid. Ellers går man jo ikke i gang med sådan et kæmpe projekt, fortæller 31-årige Jeanette, mens hun viser rundt i sit store, hvide træhus i Svinninge.

Hun byggede huset i 2008 sammen med sin daværende kæreste og det har stort set været til salg siden. Det betyder, at både Jeanette og hendes ekskæreste i dag er bundet til huset.

- Min ekskæreste har fundet en ny familie og vil gerne ud og købe nogle ting, men det kan han jo ikke, så længe han skylder så mange penge sammen med mig. Så vi er jo bare stavnsbundet og stadigvæk bundet af hinanden på en eller anden måde. Det bliver man vel ved med at være, når man har noget økonomi sammen," fortæller hun.

Stavnsbundet til Svinninge

I dag har huset været til salg i over fire år - 1592 dage i skrivende stund. Og det er ikke, fordi Jeanette Rasmussen og hendes ekskæreste ikke har gjort noget.

- Vi har faktisk haft rigtig mange åbent hus dage, men der er ikke kommet nogen. Så har man siddet her en times tid eller halvanden og siddet og ventet på at der kom nogle købere, men der kom ikke nogen som helst, fortæller hun.

Og det frustrerer den 31-årige Jeanette, der allerhelst så sin fremtid et andet sted end det store træhus på Østre Hovvej.

- Jeg synes, det er hårdt og ærgerligt, at vi ikke kan have lov til at komme videre med vores liv og man skal være bundet af et hus. Mange gange har jeg ikke lyst til at bo her mere, jeg vil bare gerne væk herfra, men det, det kan man bare ikke, man er stavnsbundet til Svinninge, siger hun.

Huset ikke til salg for enhver pris

Jeanette understreger dog, at huset heller ikke skal sælges for enhver pris.

- Vi kunne jo godt vælge at sætte huset yderligere en halv million eller en million ned, men så kommer vi ud med en kæmpe gæld, og så kan vi jo alligevel ikke få lov til at købe noget. Så derfor har vi også valgt at stå meget fast i prisen på huset, fortæller hun.

Huset er i dag til salg til knap to millioner - cirka 500.000 mindre, end det var værd, da de byggede det for seks år siden. For kort tid siden har Jeanette besluttet sig for, at hun vil prøve at leje huset ud i stedet for at sælge det, så hun selv kan komme videre.

Facebook
Twitter