Skån miljøet og spar penge

Uanset om du bekymrer dig for klodens tilstand, kan det godt betale sig at være miljøbevidst. Der er nemlig penge at spare ved at tænke på miljøet.

Uanset om du bekymrer dig for klodens tilstand, kan det godt betale sig at være miljøbevidst. I mange tilfælde er der penge at spare ved også at tænke på miljøet.

Informationscenteret for Miljø & Sundhed står bag sitet www.miljoeogsundhed.dkHvor vi har valgt nogle gode råd ud. Ved hvert tema linker vi direkte til emnet på websitet.

Bilen

Bilen er en af de største kilder til forurening på kloden, samtidig gør den et kraftigt indhug i de fleste familiers privatøkonomi. Få overblik over hvor langt de forskellige bilmærker kører på literen. Ud over udgiften til benzin er vægtafgiften også højere på benzinslugerne. Der er også gode råd til at spare på benzinforbruget, blot ved at køre på den rigtige måde.

Brændeovnen

Der er penge at spare ved at varme store dele af huset op med en brændeovn. Men bruger du det forkerte træ, eller fyrer du på den forkerte måde, så falder brændstoføkonomien og røgen du sender op gennemskorstenene er langt mere forurenende. Det kan du let undgå.Læs mere

Haven

Foråret står for døren og ukrudtet hære af skadedyr gør klar til at invadere din have. I stedet kemikalier og kunstgødning findes der masser af metoder til hvordan du kan holde ukrudtet nede og afværge store angreb fra skadedyr.

Miljø- og energimærker

Vil du gerne være miljø-bevidst, men orker ikke at stå og læse indholdsfortegnelser? Så se denne samling over miljø og energimærker. Fremover behøver du kun at kigge efter mærker som for eksempel, Energi-mærket, Økologimærket eller Svanemærket. Fælles for mærkerne er du gavner miljøet, din egen sundhed og for eksempel ved Energi-mærket sparer du også penge på elregningen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk