Skat dropper forhør af hjemsendte chefer

Der er ikke grundlag for et tjenstligt forhør af de hjemsendte skattechefer, konkluderer Kammeradvokaten.

To direktører og en afdelingsleder har været sendt hjem i knapt et år efter udbytteskattesagen rullede i efteråret 2015. En fjerde direktør stoppede kort efter hjemsendelsen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Der er ikke grundlag for et tjenstligt forhør af hjemsendte skattechefer.

Det konkluderer Kammeradvokaten efter at have undersøgt de fire hjemsendte skattechefers rolle i den omfattende sag om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner.

Det var den nu fyrede Skat-direktør Jesper Rønnow Simonsen, der i september sidste sendte i alt fem chefer hjem efter et skidt efterår med først udbytteskattesagen og siden det stort anlagte elektroniske inddrivelsessystem, efi, der nu er blevet skrinlagt.

Én underdirektør i Skat sagde op kort efter hjemsendelsen, og siden har Skat i samarbejde med Kammeradvokaten undersøgt, hvorvidt der var grundlag for at gennemføre tjenstligt forhør af de tre tilbageværende chefer.

Nu er arbejdet afsluttet, og konklusionen lyder, at der ikke er grundlag for et tjenstligt forhør:

- Det her er en dybt alvorlig sag, og jeg kan godt forstå, hvis danskerne rundt om middagsbordet undrer sig, når der i en sag som denne ikke er grundlag for at placere et klart juridisk ansvar. Men når Kammeradvokaten ikke finder, at der er juridisk grundlag for tjenstlige forhør, må jeg tage Skats beslutning til efterretning, siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Han har til eftermiddag indkaldt Folketingets partier til en drøftelse af udfaldet af undersøgelsen.

I februar var Karsten Lauritzen ellers klar i mælet, da han stillede et tjenstligt forhør i udsigt for de hjemsendte chefer. Det skete ovenpå en beretning fra Rigsrevisionen.

- De pågældende er fortsat hjemsendt, og nu hvor vi kender konklusionerne i Rigsrevisionens beretning, er der grundlag for at træffe beslutning om igangsættelse af tjenstlige forhør i samarbejde med Kammeradvokaten med henblik på at få afsluttet sagen, sagde han dengang.

Skat har sent torsdag eftermiddag orienteret cheferne om Kammeradvokatens indstilling, og at de tjenstlige forhør ikke gennemføres.

Samtidig har skatteministeren orienteret Folketingets partier. De drøfter nu det videre forløb i udbyttesagen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter