Skat får revanche: ”Kasi”-Jesper taber 245 millioner i nyt opgør

"Kasi-Jesper" taber sag om skatteunddragelse i nyt opgør med Skat.

Sagen, der er afgjort i dag, drejer sig om, hvorvidt Jesper Nielsen var berettiget til at være fritaget for at betale skat af indtægter forud for børsnoteringen af Pandora i 2010. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Smykke-sælgeren Jesper "Kasi" Nielsen er kendt skyldig i en sag om skatteunddragelse. Og han skal nu betale 245 millioner kroner tilbage til Skat. Det har Østre Landsret afgjort i dag.

Dermed har Skat fået revanche, efter at Jesper Nielsen sidste år vandt over Skat i en anden sag. Dengang vandt han et slagsmål om 272 millioner kroner i sponsorater af fodboldklubben Brøndby og håndboldklubben AG København.

Sagen, der er afgjort i dag, drejer sig om, hvorvidt Jesper Nielsen var berettiget til at være fritaget for at betale skat af indtægter forud for børsnoteringen af Pandora i 2010.

Ifølge Finans.dk fik Jesper Nielsen lov af Skat til at undlade at betale skat, efter at han i 2009 overførte sine rettigheder til at sælge Pandora-smykker i Tyskland, Østrig og Schweiz til et andet selskab, han ejede sammen med et Pandora.

Forudsætningen var, at Jesper Nielsen og Pandora i fremtiden skulle have et tæt samarbejde. Og at der ikke var udsigt til, at selskabet skulle sælges umiddelbart derefter.

Men allerede året efter blev selskabet børsnoteret. Og dermed var der ikke tale om et samarbejde, men at Jesper Nielsen i virkeligheden solgte sine rettigheder. Dermed skulle han betale skat af indtjeningen.

Og derfor var manøvren et forsøg på ”skatteundgåelse”, ifølge Østre Landsret.

- Der er en stærk formodning for, at skatteundgåelse reelt var et hovedformål med omstruktureringen, lyder det fra Østre Landsret.

DR Nyheder arbejder på en kommentar til dommen fra Jesper Nielsen.