Skat fyrer direktør efter speget sag

Skat fyrer direktør Claus Kaaber efter speget boligsag. Han har i mails tilkendegivet, at han var villig til at betale penge under bordet.

Det koster direktør Claus Kaaber hans stilling hos Skat, at han i flere mails har tilkendegivet at ville betale penge under bordet for at købe en byggegrund i Spanien. (Foto: Inger B. Møller)

Skat tager nu konsekvensen af en sag, hvor en af de øverste direktører har tilkendegivet, at han ville betale sorte penge for at købe en byggegrund i Spanien.

Det er Skatteministeriet, der har truffet den endelige beslutning.

- Jeg kan bekræfte, at Claus Kaaber er blevet afskediget fra sin stilling. Det sker efter de gældende regler i funktionærloven, siger presserådgiver i Skatteministeriet, Peter Høyer.

Får otte måneders løn

Claus Kaaber opsiges med seks måneders varsel og får desuden en anciennitetsbestemt godtgørelse på to måneders løn.

Sagen blev afsløret af Berlingske Tidende i januar, hvor avisen fremviste en række mails fra Claus Kaaber omkring et grundkøb i Spanien.

I mails accepterer Claus Kaaber over for sælgeren, at han vil betale for grunden i Spanien uden at betalingen kom til skattemyndighedernes kendskab.

Grundig gennemgang af sagen

Sagen er sidenhen blev grundigt gennemgået hos Skat, og skattedirektør Ole Kjær har på den baggrund indstillet Kaaber til fyring. Det har ministeriet så gjort.

Betalingen for grunden er aldrig gennemført, og handlen er faldet til jorden. Når Kaaber alligevel fyres, sker det fordi han efter SKATS og Skatteministeriets vurdering er gået for langt, da han accepterede de "uofficielle betalinger".

Claus Kaaber har betegnet accepten af de sorte penge som forhandlingstaktik. Claus Kaaber skulle have købt grunden sammen med Rene Steen Larsen, der tidligere var direktør i revisionsvirksomheden Deloitte. Han er efterfølgende blevet frataget direktør-titlen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk