Skat gjorde intet ved læk om skattely - og skjulte det

Det var slet og ret en forsømmelse, at Skat ikke reagerede på sag om hemmelige bankkonti, siger skatteminister.

Skat har haft kendskab til bankens HSBC's lækage af tusinder hemmelige bankkonti siden 2008 uden at gøre noget ved det. (Foto: BEN STANSALL © Scanpix)

Statskassen kan gå glip af mange millioner kroner, fordi Skat gennem seks år ikke reagerede på oplysninger om mange tusinde hemmelige bankkonti, som var sluppet ud fra storbanken HSBC i Schweiz, skriver Politiken.

Den danske skattemyndighed kendte til lækagen, men gjorde intet for at undersøge, om det store materiale rummede oplysninger om formuer, som danskere havde gemt af vejen for Skat.

S: En forsømmelse

Det fremgår ifølge Politiken af Skats redegørelse om sagen til skatteminister Benny Engelbrecht (S).

- Det var slet og ret en forsømmelse, konstaterer Benny Engelbrecht over for avisen.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, satte undersøgelsen i gang, efter at spørgsmål fra Politiken afslørede Skats passivitet i sagen. Han kalder konklusionen utilfredsstillende:

- Det er ikke godt nok, og det må ikke gentage sig, siger han til avisen.

Skat har haft kendskab til lækage siden 2008

Redegørelsen konstaterer, at Skat siden 2008 har haft kendskab til lækagen fra HSBC, men at ingen i Skat har forholdt sig til databasens eventuelle betydning for danske skattemæssige relationer, som det udtrykkes.

Det var dog ikke det svar, Politiken fik, da avisen i januar i år spurgte, om Skat havde bedt kolleger i Frankrig udlevere oplysninger fra lækagen til brug for en dansk efterforskning.

Skat afviste at svare med henvisning til tavshedspligten. Det var en falsk melodi, fastslår redegørelsen nu: Skat kunne have besvaret spørgsmålene uden at krænke tavshedspligten.

Skatteminister Benny Engelbrecht er meget skuffet over den del af sagen, siger han til Politiken.

/ritzau/

FacebookTwitter