SKAT i skrot-aktion

SKAT har undersøgt forholdene hos en række skrothandlere - og der var noget at komme efter. Seks sager er sendt videre til politiet, 10 har fået bøder og der er givet fem henstillinger.

Nåt man sælger gammelt jern skal man huske at skrive det på selvangivelsen. SKAT har undersøgt forholdene hos en række skrothandlere - og der var noget at komme efter. Seks sager er sendt videre til politiet, ti har fået bøder og der er givet fem henstillinger.

SKAT har undersøgt handel med skrot for mere end fem mia. kroner hos en række større skrothandlere. Oplysningerne fra undersøgelsen bliver nu sammenholdt med skrothandlernes selvangivelser. Indtil videre er seks sager sendt videre til politiet.

- Når man sælger jern og metalvarer i et vist omfang, har man pligt til at selvangive indtægten. Vi er derfor i gang med at sammenholde vores kontroloplysninger med selvangivelserne. Kan vi ikke få oplysningerne til at stemme overens, vil vi følge op med en kontrol, fortæller Vagn Pedersen, der er afdelingsleder i SKAT.

Værre end forventet

De foreløbige resultater fra SKAT's undersøgelse viser, at der er mange, der ikke har selvangivet overskuddet fra skrothandel. Det gælder både privatpersoner og erhvervsdrivende.

- Det ser desværre værre ud, end vi havde regnet med på forhånd. Vi har på nuværende tidspunkt sendt seks sager videre til politiet, 10 har fået administrative bøder og fem har fået henstillinger, siger Vagn Pedersen.

SKAT har nu udarbejdet en pjece om skatte- og momsreglerne for handel med skrot, så sælgere af skrot kan orientere sig om reglerne og selvangive korrekt

FacebookTwitter