Skat jagter danskere med bolig i udlandet

Danskere med en bolig i udlandet skal betale ejendomsskat af boligen herhjemme. Men det gør de færreste, vurderer Skat. Derfor har de indledt en storstilet skattejagt i Tyrkiet.

Skat har indledt samarbejde med tyrkiske myndigheder for at få navne på danskere, der ejer en feriebolig i Tyrkiet. (© DR)

Skat anslår, at 50.000 danskere ejer en bolig i udlandet, men kun 8.400 af dem har indberettet ejerskabet til Skat og betaler ejendomsværdiskat. Og det skal man, med mindre at det land hvor boligen ligger i, har en dobbeltbeskatningsaftale med Danmark.

Den manglende indberetning af boliger i udlandet betyder, at staten glip af et stort trecifret million-beløb om året, men det skal en ny specialgruppe forsøge at rette op på, skriver Jyllands-Posten.

Skat har nedsat en gruppe, der især skal forsøge at få oplysninger fra de tyrkiske myndigheder, men også danske banker, realkreditinstitutter og ejendomsmæglere er blevet inddraget i kontrolaktionen.

200 danskere har anmeldt deres bolig

Aktionen varer foreløbig frem til udgangen af oktober, og foreløbig har 200 danskere anmeldt deres bolig i udlandet til Skat.

- Det har været svært at få de fornødne oplysninger, siger kontrolchef Lars Holte Larsen fra Skat.

Ifølge reglerne skal boligejerne betale en procent af købsprisen af det udenlandske bolig i ejendomsværdiskat, ligesom de også skal beskattes af en eventuel lejeindtægt.

Det gælder dog ikke for ejere af boliger i lande som eksempelvis Frankrig, fordi landet har en dobbeltbeskatningsaftale med Danmark.