Skat jagter skjulte konti i udlandet

Skat har besluttet sig for at intensivere jagten på danskere der ikke har oplyst om deres konti i udlandet.

Skat har besluttet sig for at intensivere jagten på danskere der ikke har oplyst om deres konti i udlandet. (Foto: Tor A. Thirslund © DR Nordjylland)

Danskere, der har undladt at fortælle skattevæsenet om konti i udlandet, går en hård tid i møde.

Med den hidtil største klapjagt på hemmelige formuer vil skatteminister Kristian Jensen (V) kulegrave samtlige pengetransaktioner mellem danske banker og 40-50 skattely-lande, herunder Gibraltar, Isle of Man, Cayman Islands og Liechtenstein, erfarer Berlingske Tidende.

- Vi må desværre konstatere, at danskerne gemmer store penge af vejen i udlandet. På denne måde kan vi systematisk sætte en stopper for den omfattende skatteunddragelse, der finder sted, siger Kristian Jensen.

100-200 milliarder i skattely

Baseret på blandt andet norske og svenske erfaringer har Skat tidligere vurderet, at danske skattepligtige personer har placeret mellem 100 og 200 milliarder kroner i skattely.

En mindre del af de hemmelige formuer er dukket op i forbindelse med det såkaldte "Operation Kreditkort", hvor Skat har opsporet skjulte konti gennem transaktioner foretaget med de tilknyttede betalingskort.

"Operation kreditkort" har foreløbig ført til 109 afsluttede skattesager og en samlet efterbetaling til skattevæsenet på 130 mio. kr. Det tal forventes at stige markant.

Udleveres med modvilje

Finansrådet, der repræsenterer de banker, der vil blive afkrævet oplysninger om transaktioner mellem Danmark og skattely-lande, er derimod ikke udelt begejstret. Og oplysningerne vil blive udleveret med nogen modvilje.

- Det er givet, at Skat har hjemmel i lovgivningen til at bede om sådanne oplysninger, men vi har en vis principiel betænkelighed, når myndighederne overvåger vores kundeforhold, siger underdirektør i Finansrådet Søren Gade til Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter