Skat: Mere kontrol af feriehus-ejere

Danskere med dårlig samvittighed eller ringe kendkab til skattepligten ved ejerskab af fast ejendom i udlandet får nu Skat på nakken, skriver morgenavisen Dato.

Skat vil kontrollere ejere af ferieboliger i udlandet langt stærkere, ved at samarbejde med en række udvalgte lande. (© DR)

Danskere med dårlig samvittighed eller ringe kendkab til skattepligten ved ejerskab af fast ejendom i udlandet får nu Skat på nakken, skriver morgenavisen Dato.

Skat er klar til at afkræve ejendomsmæglere oplysning om handel med udenlandsk ejendom, og en stribe lande er allerede blevet bedt om at angive danskere, som har købt hus eller lejlighed.

I går besluttede Skatterådet, at Skat skal henvende sig til danske ejendomsmæglere banker, sparekasser og kreditforeninger for at finde ud af, om de har solgt ejendom i udlandet eller finansieret køb.

Skatteministeren ønsker mere kontrol

Skatteminister Kristian Jensen og Skat har i det sidste halve år opfordret danskerne til at selvangive udenlandske besiddelser, så der kunne svares ejendomsværdiskat.

Ministeren har truet med udvidet kontrol på området. De føres nu ud i livet. Kontrolchef Susanne Reinholdt fra Skat pointerer, at ejendomsmæglere og finansieringsinstitutter, der får henvendelser, efter skattekontrolloven har pligt til at svare Skat.

Samarbejde med udvalgte lande

Dansk Skat kan også hente oplysninger i udlandet - forudsat udenlandske myndigheder vil samarbejde. Skat er i fuld gang med at skrive til lande, der har aftaler om dobbeltbeskatning med Danmark, for at få oplyst danske ejendomskøb.

Henvendelserne sendes til bl.a. Tyrkiet, Spanien, Frankrig, Sverige, Bulgarien og Kroatien. Her har flere tusinde danskere købt både helårs- og feriebolig. Bevarer de deres bopæl i Danmark, er de i almindelighed - tildels med undtagelse af Frankrig - skattepligtige i Danmark af ejensdomsværdi og udlejningsindtægt. Skat har endnu ikke hørt fra de lande, man har kontaktet.

Landenes skattemyndigheder er ikke forpligtet til at medvirke ved afsløring af skattesvigende danskere. Skat forventer dog, at de enkelte lande ser en interesse i at gøre som led i det gensidige samarbejde mod skattesnyd.

Facebook
Twitter