Skat snydt for yderligere knap tre milliarder

Det samlede svindelbeløb er vokset fra 6,2 til 9,1 mia. kr., og tallet kan vokse til mere.

Svindlen med udbytteskat er vokset fra 6,2 mia. kr. til 9.1 mia. kr. og måske er Skat blevet snydt for endnu mere. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Skatteskandalen, hvor Skat over flere år er blevet snydt for mia. af kroner i uberettiget udbetalt udbytteskat, vokser nu med 2,9 mia. kr. til 9,1 mia.

Det skriver Skat i dag i en pressemeddelelse.

Kan blive endnu større

Og svindelsagen kan blive endnu større, oplyser Skats indsatsdirektør Jim Sørensen.

- Lige nu er vi i gang med de aktuelt 27.000 anmodninger om udbytterefusion, og vi indfører nye fremadrettede processer, som helt klart minimerer risikoen for uberettigede refusioner. Den detaljerede gennemgang er færdig inden sommerferien. Derudover håndterer vi svindelsagen i tæt samarbejde med SØIK, siger Jim Sørensen.

Sagen kom frem i august, hvor Skat måtte fortælle, at svindlere havde snydt skat for 6,2 mia. kr. ved at få udbetalt udbytteskat, for aktier de ikke ejede.

I dag oplyser Skat så, at omfanget af svindlen formentlig er 2.900 millioner kroner større.

- Det er jo rystende, at der kan forekomme så alvorlig svindel. Jeg var som alle andre danskere chokeret over sagens omfang, da den kom frem. SKAT gjorde dengang opmærksom på, at de 6,2 mia. kr. var et foreløbigt skøn over svindlens omfang, og nu ser det ud til, at beløbet er en del større. Det ærgrer mig selvfølgelig utrolig meget, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Indefrosset 1,7 mia. kr.

Bagmandspolitiet fik i oktober indefrosset 1,7 mia. kr. på udenlandske bankkonti og beslaglagde ved en koordineret aktion i England muligt bevismateriale med forbindelse til i alt 12 selskaber.

- Jeg kan kun håbe, at det gode politiarbejde, som Bagmandspolitiet udfører i denne sag, kan føre til yderligere beslaglæggelser, så vi kan få mest muligt tilbage til den danske statskasse. Det kan vi langt fra tage for givet. Men jeg ved, at Bagmandspolitiet gør et stort stykke arbejde, og at Skat bidrager med alt, hvad de kan, siger skatteministeren.

Alle udbetalinger af udbytterefusion har siden august været sat i bero. Skatteministeriet oplyser, at styrkes udbytteområdet med 50 årsværk.

Facebook
Twitter