SKAT: Tjek din årsopgørelse nu

Du kan allerede nu se, om du skal have penge tilbage i Skat. Men forbered dig på lang kø.

Allerede i aften kan du tjekke om du får penge tilbage i skat, eller om du skylder skattevæsnet. (© Scanpix)

Allerede nu kan du gå ind og tjekke din årsopgørelse for 2014 på skat.dk og se, om du skal have penge tilbage eller om der kommer en ekstraregning.

Online-køen er dog allerede lang, så lav en kop kaffe og forbered dig på at vente. Ventetiden skulle være noget kortere for dem med TastSelv-kode end brugere med Nem-ID.

Egentlig skulle man første kunne se årsopgørelsen på mandag, men som tidligere år har Skat altså valgt at åbne for adgangen i weekenden op til.

Skat har åbnet for adgangen til at tjekke forskudsopgørelse allerede nu. Men køen er i skrivende stund allerede over 39 minutter lang.

Kontroller dine tal

Årsopgørelsen for 2014 er klar for 4,4 millioner skatteborgere, og det er altså endeligt udregnet, hvor meget hver enkelt skal af med i skat.

Langt de fleste af de tal, der ligger til grund for årsopgørelsen, får SKAT automatisk.

- Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser, siger Richard Hanlov, der er underdirektør i SKAT.

Sådan gør du

Fra mandag morgen er årsopgørelsen tilgængelig på Skat.dk for de fleste.

- Du logger ind på TastSelv.skat.dk med dit Nem-ID.

- Har du problemer med dit Nem-ID, kan du få hjælp på nemid.nu

Hos skat klikker du årsopgørelsen frem. Passer tallene, så er det ikke nødvendigt at gøre mere. Er der ændringer, kan de laves på siden eller indtelefoneres til Skat på 72 22 28 28.

Griber man røret og ringer, må man dog nok væbne sig med tålmodighed. Der plejer at opstå meget lange telefonkøer hos Skat i dagene efter, at årsopgørelsen bliver tilgængelig.

Fristen for at lave rettelser er 1. maj.

Hvis du ikke selv går ind og ser på årsopgørelsen inden 27. marts, vil du modtaget et brev i din digitale postkasse om, at årsopgørelsen er klar. Er du fritaget for digital post, kommer brevet i den fysiske postkasse.

Nyt i år: Lidt mindre tasteri

I år overfører Skat nogle af de oplysninger, man har tastet ind i sin forskudsopgørelse direkte til årsopgørelsen.

- Vi har tidligere oplevet, at mange ikke kunne forstå, at når de havde indtastet oplysninger til forskudsopgørelsen, så skulle de indtaste dem igen i årsopgørelsen, siger Richard Hanlov.

Det gælder blandt andet befordringsfradraget, hvis man har brugt lommeregneren i TastSelv til at beregne fradraget, og man ikke har skiftet arbejdssted.

Rejseudgifter, anden personlig indkomst, fradrag i personlig indkomst, anden kapitalindkomst og lejeindtægter, som man har tastet ind i forskudsopgørelsen, bliver også overført. Men man skal fortsat huske at tjekke tallene, lyder det fra Skat.

De selvstændigt erhvervsdrivende må vente lidt på opgørelsen over sidste års skattebetalinger. De skal først udfylde den udvidede selvangivelse.

Facebook
Twitter