Skats direktør: Vi har brug for nye kompetencer

Onsdagens fyringsrunde i Skat skal blandt andet give plads til kravene om, at der skal løses mere komplekse opgaver i fremtiden.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, fortæller, at dagens fyringsrunde blandt andet skyldes nye it-systemer. (© DR)

Når Skat i dag har måttet sige farvel til 430 medarbejdere, så er det både fordi, at man med nye it-systemer kan effektivisere og fordi, der er behov for nye kompetencer.

Det siger Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, til DR Nyheder.

- Når man får nye it-systemer og får stadig mere komplekse opgaver, vi skal løse i et samfund, der også bliver komplekst, så har vi også brug for, at vi får et kompetenceskift ind i vores organisation, og det er det, som denne her afskedsrunde giver mulighed for, siger han.

Formanden for Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, påpeger, at det ikke er alle de nye it-systemer, der er oppe at køre endnu, og at det derfor vil få konsekvenser for Skats arbejde, at man i dag har fyret 330 medarbejdere, mens 100 er fratrådt frivilligt.

Vil fortsat løse opgaver af høj kvalitet

Men det er der taget højde for, lyder det fra Jesper Rønnow Simonsen.

- Det er rigtigt, at vi har sat strøm til de her nye it-systemer her i starten af september, det har sådan set hele tiden været planen, siger han.

Og Skat vil fortsat kunne løse de opgaver, man skal, lyder det.

- Vi har lagt en plan for, hvordan vi generelt set løser vores opgaver til en høj kvalitet og så effektivt som overhovedet muligt, og så enkelt for den enkelte skatteborger og virksomhed som muligt. Det står jeg selvfølgelig på mål for, at vi har tænkt os at gøre, siger Skats direktør.

Fyringsrunden i Skat, der frem til nu har haft omkring 7.100 medarbejdere, blev meldt ud i sommer.