Skats øverste direktør fritstilles øjeblikkeligt

Efter årevis med kaos i Skat fritstilles den øverste chef for skat, Jesper Rønnow Simonsen, med øjeblikkelig virkning.

Direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, har været udsat for meget kritik det seneste år. Særligt sagen om udbytteskat har skabt stormvejr. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Den øverste chef for skat, Jesper Rønnow Simonsen, fritstilles med øjeblikkelig virkning.

Det erfarer DR Nyheder, og Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, bekræfter:

- Jeg synes, det er en fornuftig disposition, Skatteministeren har taget; at man fritstiller Skats direktør. Både på baggrund af de mange skandaler, vi har set på det sidste, men også fordi der er behov for nye friske kræfter, siger han til DR Nyheder.

Man konstituerer i stedet den nuværende direktør for kundeservice, Merete Agergaard.

Det sker blot få dage efter, at Skat afslørede, at svindlen med udbytteskat var 12,3 milliarder kroner, og ikke blot 9,1 milliarder som hidtil antaget.

I lang tid er det blevet kritiseret, at Jesper Rønnow Simonsen fik lov til at blive på posten som øverste direktør, mens fem andre chefer i myndigheden blev hjemsendt.

Jesper Rønnow Simonsen var således den overordnede chef for både udbetalings-, kontrol- og overvågningsområdet, som alle har modtaget kritik fra revisionen.

Skatteminister Karsten Lauritzen har indtil nu holdt hånden over direktøren. I dag klokken 13 præsenterer han regeringens plan for at få Skat tilbage på benene efter flere skandalesager.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter