Skatteadvokat: Godt nyt at penge fra skattesvindel er endt i USA

Det er en god nyhed, at en stor del af rovet fra den store skattesag, er i USA og ikke i Dubai, mener skatteadvokat.

Det er positivt for jagten på pengene, at en stor del af de 12,3 milliarder kroner, Skat fejlagtigt har udbetalt, er strandet i USA, fortæller skatteadvokat. (Foto: OMAR TORRES © Scanpix)

De danske skatteborgere skal glæde sig over, at op mod fem milliarder kroner af de 12,3 milliarder kroner, som Skat er blevet franarret, er havnet i USA.

Det mener Christian Bachmann, der er formand for Danske Skatteadvokater, efter 21 Søndags afsløring af at amerikanske skuffeselskaber primært er blevet brugt til at lænse den danske statskasse i det, der betragtes som danmarkshistoriens største kup.

- Umiddelbart vil jeg vurdere, at det er godt nyt for Bagmandspolitiet og Skatteministeriet, at nogle af pengene tilsyneladende er landet i USA, siger han.

Øjnene har ellers været rettet mod Dubai, hvor den hovedmistænkte britiske finansmand, Sanjay Shah, i dag er bosat. Den formodede svindel er primært foregået gennem hans britiske finansfirma, Solo Capital.

Men i går kunne DR Nyheder fortælle, at det først og fremmest er små amerikanske pensionskasser, som er blevet brugt som skuffeselskaber i det stort anlagte nummer.

Beregninger baseret på DR Nyheders kilder tyder på, at mellem to og fem milliarder kroner er havnet i knap 200 små amerikanske pensionskasser:

- Vores relationer til USA i forhold til udveksling af skatteoplysninger, når der er foregået skattekriminalitet, er langt mere udviklede end hos de Forenede Arabiske Emirater, siger Christian Bachmann.

Han nævner sagen om it-factory og Stein Bagger, hvor danske og amerikanske myndighederifølge Christian Bachmann har haft et tæt samarbejdet i jagten på de 200 millioner kroner, som er forsvundet ud af konkursboet.

- Dubai er et skattely, og det er USA ikke i nævneværdig grad. Skattely er karakteriseret ved, at det er svært at få oplysninger ud om skatteydernes forhold. Der er det modsat i USA. Det burde give bedre muligheder for at finde pengene.

Facebook
Twitter