Skattemedarbejdere: Syv milliarder kroner slår ikke til

Det er en fin plan, men syv milliarder kroner er ikke nok til at få Skat ud af sin dybe krise, mener Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund.

Formanden for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise er glad for Skats redningsplan. Men beløbet slår ikke til, mener han. (© DR)

Så er der lagt en plan. Posen er rystet og fra 2018 skal Skat have en helt ny struktur.

Samtidig skal der ansættes 1.000 nye skattemedarbejdere, mens varslede besparelser på 1.000 medarbejdere annulleres:

- Det er en god plan, som skatteministeren har fremlagt. Men for at den skal lykkedes, er det helt afgørende, at de nye medarbejdere i Skat har den rette uddannelse, siger Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund.

- Vi vil nu holde øje med, at det er fagprofessionelle medarbejdere, der ansættes i den kommende tid, fortsætter han.

Omstruktureringen af Skat kan skabe vanskeligheder i omstillingsfasen, men det er positivt, at den skaber mere klare ansvarsområder, mener Jørn Rise.

Han tvivler dog på, at syv milliarder kroner slår til.

- Vi tvivler på, at de syv milliarder kroner, som den nye skatteplan afsætter, er nok til både at rette op på Skats problemer med inddrivelse af gæld, skattekontrol samt en helt ny modernisering af hele skattesystemet samt ansættelse af nye medarbejdere samt tilførslen af nye opgaver vedrørende eksempelvis sort arbejde, siger han.

Han vurderer, at der som minimum mangler 500 medarbejdere til at inddrive gælden manuelt. Samtidig har Jørn Rise reservationer over for Lauritzens plan.

Blandt andet mener han slet ikke, der er fokus nok på blandt andet momsområdet, hvor Skat kun kontrollerer omkring tre procent af alle udbetalingerne.

- Jeg mener i hvert fald, der mangler en halv milliard kroner om året til medarbejdere. Og det bliver jo alligevel et pænt beløb frem til 2025, siger Jørn Rise.

Facebook
Twitter