Skatteminister tvivler på om skattesag skulle have været i Højesteret

Efter Peer Kølendorf-sagen vil Karsten Lauritzen gøre det sværere for Skat at anke tabte sager

SKAT skal blive bedre til at stille sig på borgerens side, mener skatteministeren, efter SKAT tabte sag i Højesteret. (Foto: NILS MEILVANG © (c) Scanpix)

Skat's nederlag til Per Kølendorf i både Landsret og Højesteret kan blive den direkte anledning til en ændring af, hvor langt myndighederne skal gå, når de anlægger sager mod borgerne.

- Når man har tabt så højprofileret en sag i Højesteret så klart, så siger det jo noget om, at det er en sag, der ikke skulle være ført. Det kan være en enlig svale, men det kan også være, at der bliver ført og anket for mange sager. Og derfor er jeg villig til at stramme op på Skat's praksis, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Han mener ikke, at det i sig selv er et problem, at Skat taber sager. Men det er et problem, hvis sager får lov at køre gennem flere retsinstanser, uden at der er tilstrækkeligt grundlag for det.

- Jeg forventer selvfølgelig, at en sådan afgørelse giver anledning til at se indad – både hos Kammeradvokaten og Skat. Man kan vælge at stille sig på statens side eller på borgerens side, og nu siger jeg, at vi skal stille os på borgerens side frem for altid at varetage statens interesser for provenu og indtægter, siger Karsten Lauritzen.

Han vil derfor diskutere opstramningen meget snart i forbindelse med forhandlingerne om den såkaldte Retssikkerhedspakke II.