Skatteminister: Vigtigt svindlerne bliver ført til ansvar

Karsten Lauritzen (V) siger, det kan vare længe, før pengene er tilbage i den danske statskasse.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger, at der stadig venter et stort politiarbejde. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er glædeligt overrasket over, at Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 mia. kr. i udlandet i sagen om forsvundne skattemilliarder.

- Det er godt politiarbejde, og det er jeg glad for - selv om det ikke er ensbetydende med, at pengene er tilbage i den danske statskasse.

- Det har været vigtigt for mig, at de, der har svindlet de danske skatteborgere, bliver ført til ansvar, men også at pengene kommer tilbage i statskassen, siger Karsten Lauritzen.

Han understreger, at der venter et stort arbejde med at få pengene tilbage til Danmark.

- Vi skal være tålmodige. Vi skal finde resten og finde ud af, om de tilhører den danske statskasse. Det tager lang tid, siger skatteministeren.

Han pointerer, at der er stærke indikationer på, at det her vedrører den danske svindelsag men vil ikke udelukke, at der også kan være tale om svindel mod andre lande.

- Der har været et samarbejde mellem dansk politi og de britiske myndigheder, fordi der er stærke indikationer på den her sammenhæng, siger han.

Skat indgav i august anmeldelse om formodet økonomisk kriminalitet i størrelsesordenen 6,2 milliarder kroner.

Facebook
Twitter