Skatteministeren forventer bolig-prisfald i København på op til 10 procent

Priserne på ejerlejligheder i København vil falde med 5-10 procent ovenpå nyt boligskattesystem, skønner skatteministeren.

Skatteminister Karsten Lauritzen forventer, at priserne vil falde markant på ejerlejligheder i København. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)

Priserne på ejerlejligheder i København er røget ganske eksplosivt i vejret over de senere år.

Adskillige økonomer har påpeget, at udviklingen er usund i København og Nationalbanken har advaret mod udviklingen og sagt, at ejerlejlighedsmarkedet i København kan være på vej ind i en boble-tilstand.

Men med regeringens udspil til et nyt boligskattesystem forventer skatteminister Karsten Lauritzen (V), at priserne vil falde.

- Jeg kan ikke spå om boligpriserne, men det er vores vurdering, at der over tid vil ske et prisreduktion på ejerlejligheder i Hovedstaden på 5-10 procent,

Godt med en prisdæmper

I regeringens boligudspil fremgår det, at boligskatterne bliver låst på det nuværende niveau frem til 2021, men efter 2021 kan skatterne stige i takt med prisudviklingen. Den mekanisme forventes at betyde et fald i priserne i København.

- Dette må kun ses som en fordel for stabiliteten på boligmarkedet, siger Curt Liliegreen, der er projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter.

Skatteministeren forventer ligeledes, at regeringens boligudspil vil have en afdæmpende effekt på priserne.

- Jeg er selv boligejer i København, og jeg er ikke bekymret for prisudviklingen.

Alligevel mener Karsten Lauritzen, at det er en fordel at priserne på ejerlejligheder får et nøk nedad i København.

- Det kunne måske være meget fornuftigt at få lagt en dæmper på de prisstigninger, vi har set.