Skattestoppet har kostet statskassen 60 milliarder

Skattestoppet har siden 2001 kostet statskassen 60 milliarder kroner, som i stedet er blevet i borgernes lommer.

Siden skattestoppet blev indført af statsminister Anders Fogh Rasmussen og VK-regeringen i 2001 er 60 milliarder kroner kravlet op af statskassen og ned i borgernes lommer. (Foto: Justin Lane © Scanpix)

Indtil videre har skattestoppet betydet, at statskassen er gået glip af 60 milliarder kroner, som i stedet er blevet i borgernes lommer.

- I de 2500 dage har skattestoppet samlet set sparet borgerne for godt 60 milliarder kroner i forhold til en videreførelse af Pinsepakkens regler, siger skatteminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Skattestoppet fortsætter også efter en skattereform, fastslår Kristian Jensen.

Det får ingen indflydelse på skattestoppet, at regeringen pønser på at gennemføre en skattereform, som Skattekommissionen skal komme med forslag til.

- Selvom regeringen har nedsat en skattekommission med det formål at gennemføre en ambitiøs skattereform med virkning fra 2010, vil skattestoppet fortsætte frem til og umiddelbart efter skattereformen, fastslår skatteministeren.

I 2009 betyder skattestoppet ifølge ministeren, at danskerne får 21 milliarder kroner mere til rådighed - svarende til knap 6.600 kroner per familie.