Skattestrid om lærernes løn

En folkeskolelærer får ikke så meget ud af regeringens skattepakke, som regeringen i sidste uge lovede. Det fremgår af en ny lønstatistik. Men regeringen afviser de nye tal. Lærernes bijob skal nemlig tælle med, lyder det.

Danmarks Lærerforening er rystet over den lønstatistik, som regeringen bruger til beregningerne. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

En folkeskolelærer får ikke så meget ud af regeringens skattepakke, som økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen i sidst uge lovede, skriver Berlingske Tidende.

Bendtsen oplyste, at en typisk folkeskolelærer tjener 377.200 om året og dermed kunne se frem til en skattefordel på 6.300 kr.

Nu kan Det Fælleskommunale Løndatakontor oplyse, at gennemsnitslønnen kun er på 344.880 kr. årligt - og dermed får folkeskolelæreren ifølge Danske Bank kun en gevinst på 4.630 kr.

Uenighed om lønstatistik

Ifølge Finansministeriet er årsagen, at man har hentet tallene fra A-kasserne lønstatistik, der også indeholder bijobindtægter. Derfor afviser finansminister Thor Pedersen også al snak om talfusk. Det er alt, hvad lærerne tjener, som er skattepligtigt, siger han.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er forarget over ministeriets metoder:

- Regeringen bruger åbenlyst forkerte tal. Enten er det manipulation, eller også er det ualmindelig dårlig rådgivning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk