Skattestyrelsens britiske advokat samarbejdede med svindelmistænkt frem til 2015

Advokatfirmaet tilbød at lave "skatte-effektive strukturer" for Sanjay Shahs selskab.

Børsen beretter, at der var forretningsmæssig kontakt mellem Skattestyrelsens britiske advokat i svindelsagen med udbytteskat og et selskab, der er mistænkt for i sagen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Så sent som 2015 var der kontakt mellem Skattestyrelsens britiske advokat og selskabet Solo Capital, der er ejet af den svindelmistænkte Sanjay Shah.

Det skriver mediet Finans, der er i besiddelse af en mail, der er afsendt otte måneder inden, Skat opdagede den formodede svindel med udbytteskat.

I mailen tilbyder advokatfirmaet Pinsent Masons at hjælpe med at oprette ’skatteeffektive strukturer’ for Solo Capital.

”Glædelig nytår til jer. Fortæl mig venligst om I vil arrangere en opfølgningsdiskusion for etablering af skatteeffektive strukturer for fonde og andre lignende metoder”, er en del af ordlyden i korrespondancen ifølge mediet Finans.

Den blev sendt i januar 2015 fra Pinsent Masons partner Daniel Greenaway til en juridisk medarbejder hos Solo Capital.

Partner arbejde for Shah

Pinsent Masons repræsenterer i øjeblikket Skattestyrelsen i en række sager, der er anlagt ved udenlandske domstole for at skaffe de penge tilbage, som myndighederne mener sig snydt for. Heriblandt også flere sager rettet mod Sanjay Shah og hans selskaber.

En tidligere partner hos Pinsent Masons fortæller til Børsen, at han fra slutningen af 2011 og et år frem arbejdede for Solo Capital ved flere lejligheder, men at han aldrig mødte Sanjay Shah i den forbindelse.

Der kom tidligere i dag oplysninger frem om en mulig interessekonflikt, fordi Pinsent Masons i 2011 og 2012 ydede juridisk bistand til Sanjay Shah.

Skattestyrelsen her derfor bedt Kammeradvokaten, der håndterer sagen for staten, om at undersøge forholdet hurtigst muligt.

Kammeradvokaten foretog allerede for et år siden en række såkaldte konflikttjek af de udenlandske advokater for at undgå habilitetsproblemer.

Advokaterne blev ved den lejlighed bedt om at forholde sig til og oplyse om deres forhold til en række navngivne personer og selskaber, der er optræder i svindelkomplekset, og den undersøgelse gav ikke anledning til bekymring.

Har krævet redegørelse

Forelagt de oplysninger, der er kommet frem i dag, svarer Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten til Finans:

- Det er nyt for os. Vi har bedt Pinsent Masons om at udfærdige en redegørelse til os baseret på de historier, der pt. verserer.

Den formodede svindel med uretmæssige udbetalinger af udbytteskat blev indledt i 2012 og tog fart frem til 2015, hvor den toppede i omfang.

Sanjay Shahs britiske selskaber repræsenterer omkring ni milliarder kroner af det samlede svindelkompleks.

Rettelse: En formulering er ændret klokken 19:40, da den kunne forlede til at tro, at Skattestyrelsen blev gjort opmærksom på samarbejdet mellem Pinsent Masons og Sanjay Shah allerede i 2011.

Facebook
Twitter