Skattevæsenet henter syv milliarder hjem: En million skyldnere kan vente rykkerbrev

Danskere med gæld til det offentlige vil i år blive modregnet på årsopgørelsen.

Selvom det går fremad, så udgør de 7,1 milliarder kroner sidste år kun en lille del af de manglende milliarder, anerkender skatteminister Karsten Lauritzen (V). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Sidste år inddrev Gældsstyrelsen 7,1 milliarder kroner til statskassen.

Der er dermed tale om det største inddrevne beløb siden 2013, hvor det fejlramte digitale inddrivelsessystem EFI blev indført.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), som samtidig varsler, at over en million skyldnere inden sommerferien vil modtage et rykkerbrev og et girokort fra skattemyndighederne.

- I 2019 kommer der for alvor turbo under gældsinddrivelsen, siger han.

Mangler mere end 100 milliarder

På den måde vil ministeren forsøge at få flere borgere med gæld til at betale.

I juli sidste år var gælden til det offentlige - i form af blandt andet ubetalte bøder, vandregninger eller børnebidrag - på over 116 milliarder kroner.

Så selvom det går fremad, så udgør de 7,1 milliarder kroner dermed kun en lille del af den samlede mængde manglende milliarder, anerkender ministeren.

- Det tager lang tid, før man er i mål med at fjerne den gæld, der har oparbejdet sig over de sidste 10 år. Men mit budskab er, at der er fremdrift i gældsinddrivelsen, siger Karsten Lauritzen.

Bliver trukket i skat

Om 14 dage får mange af os penge tilbage i skat, men hvis man i forvejen skylder penge fra tidligere år, så må man kigge langt efter returpengene fra 2018.

Omkring 500.000 danskere, der har gæld til det offentlige, vil i år nemlig blive modregnet på årsopgørelsen. Gældsstyrelsen forventer, at manøvren vil sikre op mod tre milliarder kroner ekstra.

I løbet af i år bliver et nyt digitalt inddrivelsessystem taget i brug, og det vil betyde endnu flere penge til statskassen, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

- Vi skal sørge for, at de, der ikke kan betale, bliver modregnet hurtigere og ikke får opbygget sig en stor skattegæld. Det kunne det gamle inddrivelsessystem ikke. Men det kan det nye, siger ministeren.

Facebook
Twitter