3000 kroner om måneden ekstra lige ned i foret. Eller 37.000 kroner om året.
Det er da også en slags penge at spare - og det kan du, hvis du har den dyreste bank i Forbrugerrådets blad Tænk Penges test og vælger at skifte til den billigste.
Vi er simpelthen ikke gode nok til at se på, hvad vi betaler i renter og gebyrer. Og det kan koste os dyrt.
Så formand i Forbrugerrådet Anja Philip opfordrer bankkunderne til at forhandle med deres bank om renter og gebyrer.
- Bankerne udnytter ikke de store prisforskelle til at kapre kunder hos hinanden, derfor er det kun forbrugerne, som kan sørge for mere konkurrence på bankmarkedet, siger hun til Tænk Penge.
Og selv om der er mange penge at spare, er det ikke en hverdagsforeteelse, at folk shopper bank. En Megafonmåling har vist, at blot syv procent af danskerne skiftede bank sidste år.
En rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at der mangler konkurrence på bankmarkedet.
Derfor vil man i Forbrugerrådet nu opfordre danskerne til at melde sig for at få hjælp til at skifte bank. Man kan melde sig til projektet via Tænks hjemmeside - og Forbrugerrådet udvælger 15 forbrugere, som man vil hjælpe med at skifte bank.
Håber på bedre aftaler
Anja Philip håber selvfølgelig at kunne hjælpe de 15 forbrugere til en bedre bankaftale:
- Men derudover vil vi med projektet indsamle viden om, hvorvidt der er barrierer, som forbrugerne støder på i forbindelse med bankskifte, siger rådets formand.
- Barrierer som kan være medvirkende til, at der er så få, som skifter bank, og som vi forhåbentlig kan arbejde for at få nedbrudt til glæde for rigtig mange, siger hun.
Samtidig vil man også tjekke, at bankkunderne reelt får de ting, som bankerne lover.
Tænk har tjekket priserne på 32 banker. Samlet ligger Sparekassen Himmerland og PenSam Bank i top, de største danske banker placerer sig i midterfeltet, mens Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse og Møns Bank ligger i bunden.
/ritzau/