Skru langsomt op for varmen og spar på varmeregningen

Selv om sensommeren holder fast, er fyringssæsonen i sigte. Der er penge at spare, hvis man holder lidt igen.

Efteråret banker på, og Hofor anbefaler husejerne at skrue langsomt op for varmen, og ikke vente til det bliver koldt. (© DR)

Hvis man tænder langsomt for varmen, når efteråret så småt begynder at banke på, så kan man spare op mod 2000 kroner på din varmeregning.

- Det er vel at mærke uden at skulle investere så meget som en øre ekstra på det eller være nødt til at finde de uldne sokker frem. Oveni kan man spare klimaet for op mod et halvt ton CO2 over de kolde måneder, siger Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor.

Helt konkret skal man ikke skrue sit fjernvarmeanlæg op på fuld styrke med det samme, når det begynder at blive køligt. Man kan spare penge ved at skæve til termometret udenfor og kun åbne for varmen trin for trin i takt med, at der bliver behov for det. Se råd fra Hofor.

Hæv temperaturen fem grader

- Vi siger populært, at du skal tænde langsomt. Det vil sige, at når fyringssæsonen begynder, skal du nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader, siger projektlederen.

- Når så det bliver oktober, og kulden typisk for alvor melder sig, så hæver du temperaturen på anlægget fem grader. Og igen når det bliver endnu koldere, så drejer du termostaten yderligere fem grader, siger Jimmi Eiberg Jensen.

Hofor og Energitjenesten anbefaler også at sommerlukke korrekt for fjernvarmen og det giver besparelser på op til 1.300 kroner på varmeregningen.

/ritzau/

FacebookTwitter