Skuffet forsvarer anker 'Sven'-dom på seks år

68-årige Sven Jørgen Nielsen og hans forsvarer har anket dommen på seks års fængsel for groft bedrageri.

Landsretten skal nu til at kigge i kalenderen efter en dato til behandling af en ankesag efter dommene på seks og fem års fængsel til to mænd i sagen om svindel med udbytteskat for 37,4 millioner kroner.

Forsvareren for den 68-årige tidligere medarbejder i Skat Sven Jørgen Nielsen, der fik den hårdeste straf, har kun én kort kommentar på spørgsmålet om, hvilken reaktion, dommen udløste.

- Den er anket, siger Lars Henriksen til DR Nyheder foran Retten i Glostrup, hvor en dommer og to lægdommere overgik anklagerens krav om henholdsvis fem og fire års fængsel.

Lars Henriksen fortæller, at han er skuffet over, at retten ikke lagde mere vægt på den version, han og hans klient fremførte i sagen om refusion at udbytteskat, der i 2007 uretmæssigt blev overført fra Skat til den i dag 47-årige Torben Wulff Dileng, der sendte pengene i skattely.

- Vi er ikke enige i den præmis i dommen, hvor man skriver, at det er bevist sådan og sådan. Vi finder det ikke bevist, og derfor anker vi dommen, siger Lars Henriksen.

Pengene var "lån" og "pokergevinst"

Sven Jørgen Nielsen og Torben Wulff Dileng, der er gamle venner, er i dag blevet dømt for at have arrangeret, at Sven Jørgen Nielsen i 2007 kunne udnytte svagheder i Skats kontrolsystemer til at udbetale de mange millioner, som Torben Wullf Dileng aldrig har haft krav på.

Sagen er en del af en større sag om svindel med udbytteskat for i alt 12,3 milliarder kroner, hvor Sven Jørgen Nielsen også risikerer straf.

I den forbindelse ransagede dansk og svensk politi i marts 2016 Sven Jørgen Nielsens hjem i Helsingborg i Sverige.

Her fandt politiet et brev, der indikerede, at 'Sven', der har 46 års ansættelse i Skat bag sig, ikke kun havde blåstemplet falske refusionsblanketter med milliarder af kroner til udenlandske kriminelle, men at han også havde hjulpet sin ven med at overføre de 37,4 millioner.

Sven Jørgen Nielsen, der modtog to millioner kroner i bestikkelse for at udnytte Skats svage kontrolsystemer, har forklaret, at de to millioner kroner var lån, som han modtog fra sin 47-årige ven.

Torben Wulff Dileng har om sin andel i svindel påstået, at de 37,4 millioner var tjent ved at spille poker.

Retten lagde blandt andet til grund, at de tiltalte kendte hinanden godt og havde indgået aftale om, at Sven Jørgen Nielsen skulle indtaste urigtige oplysninger i SKATs sagsbehandlingssystem.

Derved fik Torben Wullf Dilengs selskab via en bank i Litauen udbetalt godt 37 mio. kr., selv om selskabet ikke var berettiget til det.