Slagen pensionist: Jeg stod som den lille mod sværvægtsbokseren

Helge Gøttsche er rigtig ærgerlig over sit nederlag i Højesteret, hvor han måtte se sig slået af pensionsselskabets mange advokater.

Gik en pensioneret læge glip af årlige tilskrivninger af renter? Nej, siger Højesteret. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

- Jeg er da rigtig ked af afgørelsen, for jeg synes jo, vi havde ret. Og jeg havde håbet på noget andet.

Sådan lyder det fra den pensionerede læge Helge Gøttsche, som i mange år har kæmpet en hård strid mod sit pensionsselskab SEB.

Han har netop læst dommen på Højesterets hjemmeside, og han beskriver forløbet i retten som et nærmest umuligt opgør:

- Det har føltes lidt, som om jeg blev lukket ind i bokseringen til en sværvægtsbokser. Det har været meget hårdt at kæmpe mod et stort finansielt selskab med ubegrænsede midler til advokater og teknisk bistand, siger han til DR Nyheder.

SEB er tilfredse med dommen

Højesteret slog torsdag fast, at Helge Gøttsche ikke har krav på en bestemt årlig forrentning af sin pensionsopsparing, som han ellers mente, at han var blevet lovet, da han skrev under på sin pensionsaftale for 34 år siden.

Havde pensionisten vundet, kunne det have betydet et økonomisk smæk på op mod 100 milliarder kroner til pensionsselskaber, der lavede aftaler, som den Helge Gøttsche indgik.

SEB Pension er tilfredse med dommen:

- Vi er glade for, at Højesteret nu har sat punktum i denne sag. Og vi er tilfredse med dommen, som bekræfter, hvad vi har gjort gældende hele vejen igennem retssagen; nemlig at Helge Gøttsche har en garanti for sin ydelse som pensionist, ikke en garanti for en bestemt årlig rente, siger Kim Johansen, som er direktør i selskabet.

Den pensionerede læge Helge Gøttsche tabte i dag en flere års lang kamp mod sit pensionsselskab.

Opslået af DR Nyheder på 21. januar 2016