Slagteridrama: Død fusion sender Tican i tyske arme

Tican teamer op med tyske Tönnies, efter fusion med Danish Crown mislykkedes.

Slagteriet Tican skulle være fusioneret med det danske slagteri Danish Crown, men den danske fusion nåede ikke at blive godkendt inden for tidsfristen. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Fusionsplanerne mellem Danmarks to største slagterier, Danish Crown og Tican, har taget en uventet drejning.

Deadlinen for en godkendelse fra konkurrencemyndighederne udløb ved midnat 31. oktober, og nu meddeler Tican, at man i stedet har indgået en rammeaftale med tyske Tönnies.

- De er i dag tredjestørst i Danmark og har ekspanderet kraftigt gennem flere år. Det var nok dem, der var mest oplagt, fordi de gerne vil ind i Danmark, siger seniorforsker Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, til Ritzau efter den overraskende melding.

Ticans aktiekapital overdrages til Tönnies, som i forvejen ejer svineslagteriet SB Pork.

Ifølge Henning Otte Hansen har tyskerne gennem flere år accepteret røde tal i deres danske forretning for i stedet at vinde markedsandele.

- De har igennem mange år haft underskud i de danske forretninger, som moderselskabet har dækket. Så de har pengene og tålmodigheden, påpeger han.

Aftalen mellem Tican og Tönnies er betinget af godkendelse fra EU's konkurrencemyndigheder, som ventes på plads omkring årsskiftet.

/ritzau/