Slip nemt af med billån

Hvis du ikke kan betale afdragene på bilen, så kan du i nogle tilfælde blive gældfri ved at levere bilen tilbage til forhandleren.

Stil bilen og stryg gælden.

Hvis du ikke kan betale afdragene på bilen, så kan du blive gældfri ved at levere bilen tilbage til forhandleren.

Flere bilejere henvender sig til organisationen FDM, fordi de ikke har råd til at have bil - men heller ikke har råd til at sælge den, da priserne på brugtbilsmarkedet er meget lave i øjeblikket.

Men mange af dem har faktisk lov til at aflevere både bil og restgæld kvit og frit. Muligheden gælder dem, som har købt bilen på afbetaling hos forhandleren, men den gælder ikke for dem, som har optaget billån i banken. Det fortæller Poul Andersen, der er advokat hos FDM.

- Hvis du har en gæld på 200.000, og bilen kun er 100.000 værd, så har finansieringsselskabet kun krav på bilen og ikke andet. Når bilen er afleveret så er der ingen gæld og ingen oplysninger til Ribers Kreditinformation (RKI red.), - siger Poul Andersen, advokat hos FDM.

Truer med retssag

Lånefirmaernes forening, Finans og Leasing, advarer dog om, at man vil blive registreret i en etårig periode for såkaldt "afvikling med et usædvanligt betalingsmiddel".

Der findes en sag fra 2004, hvor en forbruger fik eftergivet sin restgæld, da han leverede bilen tilbage. Mens FDM mener, at eventuelle nye retsager vil give samme resultat, så tror Finans og Leasing, at sagen fra 2004 ikke uden videre har betydning for andre sager.

De truer nu med at ville føre en prøvesag, hvis nogle af deres medlemmer får en bil tilbage i stedet for at afbetalinger på lånet.

Facebook
Twitter