Slut med kønsdiskriminerende forsikringer

Fra 2012 må forsikringsselskaber ikke længere forskelsbehandle mænd og kvinder, fastslår EU-Domstolen. Det kan få stor betydning for bl.a. bilforsikringer.

Der er mænd, der kører galt, viser statistikkerne. Derfor er deres bilforsikringer ofte dyrere end kvinders. Men fra 2012 må forsikringsselskaber ikke længere forskelsbehandle mænd og kvinder, fastslår EU-Domstolen. (© Stock.xchng)

Det er diskriminerende, når forsikringsselskaber forskelsbehandler mænd og kvinder, fastslår EU-Domstolen i en ny kendelse.

Dermed må forsikringsselskaber fra udgangen af 2012 ikke længere opkræve forskellige priser på for eksempel bilforsikringer for kvinder og mænd.

EU's medlemslande får frem til 12. december 2012 tid til at tilpasse sig de nye regler.

Forsikringsselskaber: Dum dom

Forsikring & Pension mener ikke, at afgørelsen tjener forbrugernes interesse:

- Der er gode grunde til, at man i dag inddrager køn i risikovurderingen og dermed prisfastsættelsen på visse forsikringer. Statistikken lyver jo ikke om, at risikoen for at køre galt i sin bil er væsentlig højere for yngre mænd, siger Anne Seiersen fra Forsikring & Pension. og fortsætter:

- På samme måde ved vi faktuelt, at mænds dødelighed er højere end kvinders, og derfor udbetaler vi mere i livsforsikring til mænds efterladte. Vi ved også faktuelt, at kvinder til gengæld har større risiko for at miste erhvervsevnen ved sygdom og derfor hyppigere skal have udbetalt invaliderente, siger Anne Seiersen.

Facebook
Twitter