Smittetal på slagteri stiger igen: 44 medarbejdere har nu corona

Et omfattende testarbejde på Danish Crown i Ringsted viser flere smittede.

Smittettallet på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger fortsat. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der er nu i alt 44 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted, som har coronavirus. Det er en stigning på 12 personer siden i går, hvor slagteriet fortalte, at 32 medarbejdere var smittede.

- Vi oplever heldigvis en mindre stigning end fra onsdag til torsdag, men vi mangler fortsat svar fra den helt store klynge af test, der er foretaget blandt vores medarbejdere, siger Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, til Ritzau.

I løbet af ugen er 500 medarbejdere blevet testet for coronavirus. De 421 blev testet torsdag, men der er endnu ikke kommet svar på alle prøverne.

- Når vi har resultaterne, har vi et bedre overblik over, hvordan smittespredningen er på slagteriet, og hvor vi er i arbejdet med at få brudt smittekæderne, siger Jens Hansen.

På grund af udbruddet har Danish Crown hjemsendt over 100 medarbejdere fra slagteriet.

Udbruddet af coronavirus på slagteriet begyndte, da Danish Crown søndag blev informeret om, at en medarbejder var smittet med coronavirus. Medarbejderen var indlagt med mistanke om en blodprop men blev rutinemæssigt testet for coronavirus, og den test var positiv.

Mandag blev det konstateret, at yderligere to medarbejdere var smittede med corona, og siden er tallet steget dag for dag.

Danish Crown har ikke selv nogen forklaring på, hvordan smitten er opstået.

- Det er umuligt at sige, hvad der har gjort, at vi har fået corona indenfor på slagteriet. Er det noget, der skal opklares, skal det være noget myndighederne kaster sig over, sagde Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til DR Nyheder torsdag.

På grund af de mange smittede har myndighederne efter aftale med Danish Crown opstillet et mobilt testcenter ved slagteriet i Ringsted. Alle slagteriets 900 medarbejdere skal testes for coronavirus en gang om ugen i de næste syv uger.

1.500 smittede på tysk slagteri

Tidligere har der været store tilfælde af smitte på slagterier i blandt andet Tyskland, England og USA. I Tyskland var der på et slagteri dengang 1.500 medarbejdere, der blev testet positive med corona.

Den delvise nedlunkning af slagteriet i Ringsted betyder, at produktionen kører på halv kraft. Slagteriet i Ringsted slagter ugentligt cirka 35.000 svin under normale omstændigheder.

Danish Crown kompenserer for de manglende slagtninger i Ringsted ved at slagte flere svin på virksomhedens andre slagterier.

Facebook
Twitter