Smittetallet stiger fortsat på stort slagteri: 32 medarbejdere har corona

Danish Crown har nu 32 medarbejdere i Ringsted, som er smittede med coronavirus.

Over 100 medarbejdere fra Danish Crowns slagteri i Ringsted er hjemsendt, efter 32 medarbejdere har fået konstateret coronavirus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Antallet af coronasmittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted fortsætter med at stige. Nu er 32 medarbejdere konstateret smittet med coronavirus. Det er en fordobling siden i går.

- Vi har 16 nye smittede det seneste døgn. De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen, men det er selvfølgelig alvorligt, siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til Ritzau.

Udbruddet af coronavirus på slagteriet begyndte, da Danish Crown søndag blev informeret om, at en medarbejder var smittet med coronavirus. Medarbejderen var indlagt med mistanke om en blodprop men blev rutinemæssigt testet for coronavirus, og den test var positiv.

Mandag blev det konstateret, at yderligere to medarbejdere var smittede med corona.

Derfor valgte Danish Crown at lukke en hel afdeling ned med 80 personer tilknyttet. De blev sendt hjem og bedt om at blive testet. Siden er antallet af hjemsendte medarbejdere steget til over 100.

Se Per Laursen forklare, hvordan Danish Crown nu vil teste medarbejderne.

På grund af de mange smittede har myndighederne efter aftale med Danish Crown opstillet et mobilt testcenter ved slagteriet i Ringsted. Alle slagteriets 900 medarbejdere skal testes for coronavirus en gang om ugen i de næste syv uger.

Danish Crown forventer, at slagteriet i begyndelse af næste uge har fået svar på første test af alle ansatte.

- Når der er så mange medarbejdere på så tæt et område, hvor de står på det samme skærebånd, måske sidder ved samme bord i kantinen, og nogle af dem kører måske sammen til og fra arbejde, så er det jo den måde, som corona smitter på, sagde Per Laursen, der er produktionsdirektør hos Danish Crown, onsdag til DR Nyheder.

Han mener, at slagteriet har taget sine forholdsregler.

- Det er svært at sige, om vi kunne have gjort noget anderledes. Hvis man som medarbejder ingen symptomer har, hvordan skal man så reagere?

1.500 smittede på tysk slagteri

Tidligere har der været store tilfælde af smitte på slagterier i blandt andet Tyskland, hvor 1.500 medarbejdere fra et slagteri blev testet positive med corona.

Den delvise nedlunkning af slagteriet i Ringsted betyder, at produktionen kører på halv kraft. Slagteriet i Ringsted slagter ugentligt cirka 35.000 svin under normale omstændigheder.

Danish Crown kompenserer for de manglende slagtninger i Ringsted ved at slagte flere svin på virksomhedens andre slagterier.