Smykkedesigner trodser vejledninger og rejser på ferie til Cypern

Rejsevejledningerne er for stramme, mener Mai Manniche, som tager på badeferie på Cypern.

36-årige Mai Manniche tager på badeferie på Cypern, selv om det strider mod Udenrigsministeriets rejsevejledninger. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Mai Manniche vælger ikke som størstedelen af den danske befolkning at tilbringe sommeren i Danmark.

I juli har den 36-årige smykkedesigner booket en badeferie på Cypern, selv om de danske myndigheder anbefaler, at danskerne bliver hjemme, mens der fortsat er et udbrud af Covid-19 i Europa.

- Jeg vælger at sige, at de anbefaler det, men det er ikke ulovligt, siger Mai Manniche under et interview i DR-programmet Aftenshowet.

- Corona-udbruddet er jo praktisk talt ovre, og det er jo min egen beslutning. Jeg skal selvfølgelig stadig forholde mig til de

restriktioner
, der kan være i det pågældende land. Men sandsynligheden for, at jeg kommer hjem med corona fra Cypern, er lig nul, siger Mai Manniche.

Mai Manniche har under coronakrisen markeret sig med sin mor, Vibeke Manniche, ved flere gange at lange ud efter regeringens nedlukning af samfundet, da corona-pandemien ramte Danmark i marts.

Afviser at gå i karantæne

Udenrigsministeriets rejsevejledninger

fraråder
lige nu alle 'ikke-nødvendige' rejser til hele verden.

Den 15. juni løsnes der er en smule op for de skrappe

retningslinjer
, når Tyskland, Norge og Island overgår fra at være orange til at være gule i rejsevejledningen. Det betyder, at du ikke frarådes at tage afsted, men at du skal være opmærksom på din personlige sikkerhed.

Men Sydeuropa forbliver - som det ser ud ligenu - fortsat orange frem til den 31. august. Og det betyder, at man bryder anbefalingerne, hvis man tager på ferie i for eksempel Cypern.

- Vi vil normalt vurdere, at turistrejser ikke er nødvendige. Men det er op til den enkelte og i sidste ende et samvittighedsspørgsmål, og noget man må gøre op med sig selv, da der er tale om

vejledninger
, siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Drager man alligevel afsted på ferie til en orange destination, anbefaler Udenrigsministeriet, at man går i 14 dages karantæne, når man returnerer til Danmark. Men heller ikke den anbefaling er Mai Manniche indstillet på at efterleve.

- Nej, jeg har ikke tænkt mig at gå i karantæne. Jeg rejser til et land, Cypern, med 1,14 millioner mennesker. Der har været i alt 900 smittede på Cypern, og siden i går er der konstaterede tre eller fire smittede.

- Så sandsynligheden for, at jeg kommer hjem med corona, er ikke-eksisterende. Til gengæld kan jeg komme hjem med alt muligt andet; andre influenzaer, lungebetændelse, kønssygdomme, whatever.

Facebook
Twitter