Snabe er klar til at overtage Prams plads i Mærsk: En stor ære for mig

51-årige Jim Hagemann Snabe forventes at blive ny bestyrelsesformand for Mærsk.

Jim Hagemann Snabe skal efter planen være ny bestyrelsesformand i A. P. Møller Mærsk. Han har også bestyrelsesposter i Siemens, Allianz SAP og B&O. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Efter 14 år ved roret stopper bestyrelsesformand i Mærsk Michael Pram Rasmussen på posten ved den kommende generalforsamling den 28. marts.

I en selskabsmeddelelse kalder Michael Pram Rasmussen tidspunktet for det rigtige:

- I 2016 tog vi beslutningen om at ændre virksomhedens retning. Med en ny struktur gennemført og et nyt ledelsesteam på plads under Søren Skou, er vi klar til at implementere den nye strategi med fokus på at udvikle Transport & Logistics og under den næste generations ledelse forfølge mulighederne i vores industrier.

- Tidspunktet for at træde tilbage fra formandsposten er velvalgt for mig personligt som for virksomheden, siger han.

Faklen gives videre til ungt bestyrelsesmedlem

I selskabsmeddelelsen lægges der op til, at Jim Hagemann Snabe overtager bestyrelsesformandsposten efter kun ét år i bestyrelsen.

- Michael har kontinuerligt fastholdt en transformation af virksomheden, med indgående forretningsforståelse og loyalitet mod vores navn. Jeg ser frem til at byde Jim Hagemann Snabe velkommen, når han overtager den fakkel, der skal lede os ind i fremtiden, siger næstformand i A. P. Møller Mærsk, Ane Mærks Mc-Kinney Uggla.

Jim Hagemann Snabe glæder sig over udnævnelsen. Også selv om nyheden kommer i lyset af et dystert regnskab med stort milliardtab.

- At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk A/S er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring. Jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen og ledelsesteamet i den omstilling, der ligger foran os, såvel som at sikre en fremtidig solid position for vores olie og olie-relaterede forretninger.

Den 51-årige forretningsmand og adjungeret professor på CBS har de senere år gjort lynkarriere i flere store virksomheder som professionelt bestyrelsesmedlem.

Snabe er desuden indstillet til at være bestyrelsesformand for Siemens fra 2018.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk