Søværnets chef flyver dyrt

Når Søværnets chef skal ud at flyve, foregår det på dyreste klasse, og dermed kostet skatteborgerne en ekstraudgift på omkring 280.000 kroner.

Nils Christian Wang begrunder sine flyvninger på business class med, at han har haft brug for at forberede sig eller for at hvile sig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Søværnets chef flyver konsekvent på første klasse, når han skal ud på længere tjenesterejser, og det har i hvert fald kostet skatteborgerne tæt på 280.000 kroner, sammenlignet med hvis han i stedet rejste på billige billetter, skriver Ekstra Bladet.

Nils Christian Wang forklarer selv om de dyrere billetter:

- For at kunne udnytte rejsetiden optimalt til forberedende arbejde eller hvile planlægges længerevarende fly-rejser oftest gennemført på business class.

DF: Ministeren må tage ham i skole

Dansk Folkepartis forsvarsordfører regner med, at forsvarsminister Søren Gade tager kontreadmiralen alvorligt i skole, når han vender hjem fra ferie:

- Det misbrug, I har afdækket, kan selvfølgelig ikke fortsætte. Når Søren Gade kommer fra ferie, så må han tage en alvorlig snak med Nils Christian Wang, og så må vi se, hvilke konsekvenser, det må have. Det er i hvert fald et tegn på meget dårlig dømmekraft konsekvent at flyve på business (class, red.), siger Ib Poulsen til Ekstra Bladet.

Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo forventer at forsvarsministeren kommer med en redegørelse.

- Jeg regner med at få en forklaring. Der kan være gode grunde til at flyve på business class, men der kan også være det modsatte.

Statens regler er ellers klare. Med mindre der er en helt særlig grund, skal der flyves så billigt som muligt for at undgå at skatteborgernes penge ødsles væk på dyre flybilletter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk