Sommerhuskøber i Vestsjælland: Godt for ungerne at komme ud i naturen

Familien Larsen fra Høng er en af et stigende antal sommerhusvilde børnefamilier. Tag med på jagten.

Familien Larsen bliver vist rundt i et sommerhus på Reersø.

- Jeg synes jo, det er godt for børnene at komme ud i naturen og måske slippe lidt af det, de har derhjemme, lyder det fra Grith Larsen.

Sammen med sin mand Rasmus og deres to børn i skolealderen, Elias og Sofia, er hun en del af en trend, hvor de yngre børnefamilier i stigende grad kæmper med ældre købere om de attraktive sommerhuse.

- Det er noget, vi har tænkt over i et stykke tid. Vi har lejet sommerhus herude tidligere og synes, det har været hyggeligt, siger hun, mens hun inspicerer et sommerhus på den vestsjællandske halvø Reersø.

Ifølge realkreditinstituttet Nykredit ser man en markant stigning i yngre sommerhuskøbere. Cirka en ud af otte dem, der låner til et sommerhus, er under 40 år. Det er en stigning på 4,5 procentpoint på tre år.

Den tendens bekræftes hos realkreditinstitutter BRF Kredit og Realkredit Danmark, der sammen med Nykredit udgør omkring 80 procent af markedet.

- Vi kan se, at der kommer flere låntagere i gruppen under 40. Der er flere par, og i den alder er de typisk også børnefamilier. De søger i stigende grad ud af byerne og leder efter sommerhuse, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

Køber: Vi vil væk fra den travle hverdag

I løbet af det sidste år har Nykredit solgt over 1.000 sommerhuse til personer under 40 år.
Det er en tredobling på tre år.

Og den udvikling mærker Arne Mortensen fra BoligOne i Høng, der fremviser sommerhuset til familien Larsen.

- Jeg tror, at trenden er, at nu skal man ikke bare op i en flyvemaskine og holde ferie, siger han.

Grith Larsen har et godt øje til huset på Reersø. På grundens 1.720 kvadratmeter kan man få det afbræk fra hverdagen, der er så vigtigt.

- Vi tænker på at komme lidt væk den travle hverdag derhjemme. Et sted, hvor det er okay at sætte sig i en stol og ikke tænke på at lave noget, siger hun.

Der må dog godt ske lidt, bedyrer sønnen Elias.

- Jeg glæder mig bare til at min far og jeg tager en fiskestang med, så vi kan fiske, siger han.