Spar penge på hurtige kontantlån

Der er penge at spare på julegaverne, hvis man bruger særlige typer kviklån. Mange kontokort er nemlig både afdrags- og rentefrie og giver samtidig rabat i en række butikker.

På trods af talrige advarsler fra Forbrugerrådet er kontokort-lån nogle billigere end at betale kontant. (© AP Graphics)

Spar penge på dit hurtige kontantlån. Det lyder som den omvendte verden i forhold til Forbrugerrådet og mediernes advarsler om ågerrenter og truende gældfælder på kviklån.QuickVote: Kviklån

Men på nogle typer lån er de hurtige lån faktisk den billigste mulighed, viser en opgørelse fra mybanker.dk, der lever af at sammenligne priser i den finansielle sektor. På mange kontokort får man nemlig rabat i en række butikker.

- Hvis jeg nu går ned og skal handle for 5.000 kroner, får jeg 500 kroner i rabat med det samme. Så jeg starter med at låne 5.000 kroner, bruger mit kort og straks derefter har jeg kun en restgæld på 4.500 kroner, siger Elisabeth Arendt, der er partner i mybanker.dk.

Tjen penge på julegaverne

På nogle kontokort kan man udover rabatten også låne pengene rente- og afdragsfrit. Og her er det faktisk billigere end at gå i banken.

- Der findes finansieringsselskaber, hvor det faktisk slet kan betale ikke kan betale sig at betale julegaverne kontant, fordi man faktisk får penge tilbage. Sammenligner man de her lån med pengeinstitutlån, vil pengeinstitutternes lån ofte være meget dyrere end de billige finansieringsselskabers lån, forklarer Elisabeth Arendt.

At bankernes lån er dyrere, skyldes oprettelsesgebyrer, der ofte ligger på mellem 800 og 1.200 kroner. Et lån på mere end 10.000 kroner vil dog som regel være billigere at tage i banken.

Stor indtjening giver billige lån

Det kan lyde mærkeligt, at nogle lån koster over 30 procent i rente, mens andre lån er både afdrags- og rente frie og samtidig giver rabat. Forklaringen er dog simpel ifølge Lars Bang fra Finans og Leasing.

Hvis en butik har stor omsætning og indtjening har finansieringsselskaberne typisk betalt mindre for at komme ind og få lov at reklamere for sine lån, der derfor kan fås billigt. Er der mindre omsætning og lav avance, har finansieringsselskabet betalt meget for at få lov at sælge sine lån gennem butikken, der derfor er meget dyre for forbrugeren.

Facebook
Twitter